Wasabi Wallet Bitcoin

Vitalik Buterin geeft aan dat veel cryptocurrency-wallets onveilig zijn

Vitalik Buterin, een Canadees-Russische programmeur en mede-oprichter van ‘s werelds op één na grootste cryptocurrency Ethereum (ETH), vroeg de cryptogemeenschap om meer te focussen op beveiliging. Hij gaf aan dat gebruiksvriendelijke wallets nodig zijn omdat de huidige cryptocurrency-wallets onveilig zijn voor niet-technische gebruikers.

Tijdens een gesprek op de Latijns-Amerikaanse Bitcoin-conferentie zei Buterin dat de cryptocurrency-markt niet veel belang hechtte aan de beveiligingskant en dat het daarom veel gemakkelijker is om een ​​groot bedrag aan digitale activa te verliezen als een cryptocurrency-portemonnee gebroken wordt.

De presentator vroeg Buterin om de belangrijkste problemen in de crypto-industrie te schetsen, hij zei hierop het volgende:

“Naar mijn mening praten we niet genoeg over de beveiligingsproblemen omdat niemand bereid is toe te geven dat ze $200.000 hebben verloren, want als je toegeeft dat je $200.000 hebt verloren, zie je er uit als een idioot.”

Hij voegde eraan toe dat, vanwege de reden dat het beveiligingsprobleem niet veel aandacht kreeg van de influencers uit de branche, veel mensen denken dat het een klein probleem is, terwijl mensen wereldwijd miljarden dollars aan cryptocurrencies hebben verloren. Hij voegde hier het volgende aan toe:

“Het is een feit dat zelfs als je een supergenie bent of in staat bent om heel voorzichtig te zijn, de realiteit is dat een systeem dat vereist dat je minder moeite hoeft te doen om je spullen niet kwijt te raken, een beter systeem is.”

Het komt er dus op neer dat Buterin denkt dat de huidige cryptocurrency-wallets niet voldoende beveiliging bieden om massaal geadopteerd te kunnen worden. Dit is een groot statement, aangezien de cryptocurrency-markt nu steeds dichterbij komt bij massale adoptie, waardoor er steeds meer slachtoffers kunnen vallen. Dit heeft op zijn beurt weer een negatieve weerslag op het imago van de gehele markt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN