De centrale bank

MetaMask gaat institutionele versie lanceren

In het afgelopen jaar heeft de bekende Ethereum-portemonnee en gedecentraliseerde app-browser MetaMask een mobiele applicatie geïntroduceerd, geüpgraded naar een meer privacygerichte versie en token-swaps toegevoegd om te profiteren van de explosie van gedecentraliseerde finance (DeFi). Nu heeft het bedrijf echter aangekondigd dat het voornemens is een institutionele versie van MetaMask te lanceren.

Ethereum-softwarebedrijf ConsenSys, dat financiering verstrekt voor MetaMask, kondigde het nieuws gisteren aan in een blogpost. Het gaf tevens aan dat het zijn eerste gebruiker, Curv (een bewaarbedrijf voor digitale activa), binnen had gehaald, dat het op zijn eigen systemen zal gaan testen. Het resultaat zal een nieuw product zijn voor het bedrijf, die al klanten zoals eToro bedient.

Volgens Curv is het gebruik van DeFi nog niet overgegaan van particuliere beleggers naar institutionele beleggers vanwege problemen met DApp-integraties, protocolondersteuning en beveiliging. Medeoprichter en CEO van Curv, Itay Malinger, zei het volgende in het persbericht:

“Wij geloven dat door onze unieke multi-party computation (MPC) -gebaseerde beveiligingsinfrastructuur te combineren met MetaMask, we een belangrijke rol kunnen spelen bij de institutionele adoptie van DeFi.”

Of zoals Curv-voorstander Stani Kulechov, de CEO van het Aave DeFi-protocol, het uitdrukte:

“Curv’s iteratie van DeFi stelt institutionele klanten in staat om te communiceren met alle smart contracts, waardoor zowel operationele inefficiënties als risico’s worden weggenomen.”

Door middel van een Early Adopter-programma zal ConsenSys Codefi – een incubator die vorig jaar werd gelanceerd om de commerciële DeFi-acceptatie te versnellen – extra partners aan boord brengen. ConsenSys-woordvoerder James Beck vertelde het volgende aan Decrypt:

“We lanceren het Early Adopter-programma zodat ConsenSys klantrelaties kan aangaan met bewaarders en professionele handelsfirma’s, en hen vroegtijdig invloed kan geven op de productkenmerken en de roadmap voor de ontwikkeling. We kunnen het institutionele bereik van ConsenSys gebruiken om de acceptatie van MetaMask- en DeFi-applicaties te stimuleren.”

Naast enterprise-grade beveiligings- en risicobeheerfuncties, is MetaMask ook van plan om functies voor belastingrapportage en compliance te integreren – een probleem voor bedrijven die zich zorgen maken over staken, swappen en verdienen op DeFi-netwerken. Het persbericht zei hier het volgende over:

“Klanten kunnen tokens ruilen, lenen, uitlenen en investeren in Ethereum-applicaties met dezelfde vertrouwde gebruikerservaring van MetaMask – maar met de operationele, beveiligings- en rapportagefuncties die nodig zijn om een ​​professionele DeFi-tradingdesk te runnen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN