Bitcoin Nieuws

Ethereum is bijna 6 keer populairder dan Bitcoin bij ontwikkelaars

Hoewel de nummer één cryptocurrency van dit moment, Bitcoin (BTC), momenteel erg populair is bij investeerders, is de nummer twee cryptocurrency op een ander vlak een stuk populairder. Zo heeft een nieuw onderzoek van venture firma Electric Capital uitgewezen dat Ethereum (ETH) de duidelijke winnaar is in termen van aantrekkelijkheid voor ontwikkelaars. Maria Shen, Partner bij Electric Capital, gaf het volgende aan:

“Meer dan 300 nieuwe ontwikkelaars per maand sluiten zich aan bij Ethereum. Ethereum is continu gegroeid tijdens de Crypto Winter.”

Ethereum veel populairder dan Bitcoin onder ontwikkelaars

Het rapport, dat zich concentreerde op ecosystemen, toonde aan dat het verschil tussen de nummer één (Ethereum) en de nummer twee (Bitcoin) zo groot was, dat het bijna misleidend is. Zo werken er gemiddeld 2.300 ontwikkelaars per maand aan Ethereum, terwijl er ‘maar’ 400 ontwikkelaars per maand aan Bitcoin werken.

De gegevens van Electric zijn gebaseerd op het voortdurende scrapen van alle openbaar beschikbare codedocumentatie (89 miljoen code-commits in iets minder dan 300.000 opslagplaatsen op sites zoals GitHub en GitLab van januari tot oktober). Niemand kan weten wie een betaalde stafmedewerker is of wie een vrijwilliger is. Om die reden doet het rapport ook moeite om bijdragers te segmenteren op basis van hun bijdrage.

Dat gezegd hebbende, zijn de meeste mensen van mening dat het bekijken van de totale activiteiten van ontwikkelaars een goed teken van gezondheid kan zijn voor elk open-source technologieproject.

Het rapport trok een grens tussen de top 200 cryptoprojecten qua waarde en de rest, en merkte op dat een groot deel van het verlies aan ontwikkelaarsactiviteit plaatsvond in de kleinere projecten, waardoor veel van de winsten elders werden gecompenseerd. Electric noemde dit een vlucht naar kwaliteit.

Ethereum, Bitcoin, Polkadot, Tezos, Cardano en EOS zijn de grootste netwerken, elk met gemiddeld meer dan 100 maandelijkse ontwikkelaars. Daarvan verloor alleen EOS ontwikkelaars wanneer het derde kwartaal van 2020 wordt vergeleken met het derde kwartaal van 2019.

DeFi heeft de meeste ontwikkelaars aangetrokken

Niemand kan zeker weten waarom er nieuwe mensen binnenkomen, maar het team van Electric had hier wel enkele ideëen over. Shen merkte op dat de tooling beter is dan ooit tevoren en dat er zoveel bewezen code is om op te splitsen en op voort te bouwen. Dat maakt het gemakkelijker om aan de slag te gaan.

Curtis Spencer, mede-oprichter van Electric, merkte op dat we ons nu in een tijdperk bevinden waarin een ontwikkelaar een smart contract kan implementeren en zeer snel een enorme hoeveelheid activa erin kan zien binnenkomen. Zelfs als ze de controle over die applicatie weggeven via een eerlijke lancering, dat dit jaar populair is geworden.

Maar een deel van de nieuwe activiteit komt ongetwijfeld ook neer op het feit dat crypto een ruimte zo goed is uitgerust dat het voor technische experts vrij eenvoudig is om een ​​nieuw bedrijf te starten. Dit betekent dat goed gefinancierde laag één-projecten graag veelbelovende ontwikkelaars willen ondersteunen met ideeën voor toepassingen die gebruikers kunnen verleiden. Dat maakt het makkelijker om een ​​bedrijf van de grond te krijgen.

Opgemerkt moet worden dat een subsidie ​​ook de start van Uniswap inluidde, nu één van de grootste projecten in de DeFi-ruimte.

Ken Deeter, een andere partner van Electric Capital, zei dat de groei in DeFi ook gedeeltelijk kan worden toegeschreven aan ontwikkelaars van fintech die gefrustreerd zijn door wat ze daar niet kunnen doen. Hij zei het volgende:

“DeFi is echt een interessant gebied … waar ontwikkelaars de mogelijkheid hebben om echt te experimenteren op een manier die in het traditionele financiële systeem moeilijk is.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN