FCA crypto-derivaten

XRP kan een oplossing bieden voor het Verenigd Koninkrijk, post-Brexit

Het Verenigd Koninkrijk heeft sinds de Brexit een probleem met internationale handel. Het is namelijk in handelsbesprekingen met de Europese Unie, echter heeft de Premier van het VK, Boris Johnson, aangegeven dat het aanbod van de EU “niet realistisch was”.

De deadline voor het VK om te onderhandelen over een EU-deal is 31 december, wat betekent dat het Verenigd Koninkrijk een onmogelijke hoeveelheid tijd heeft om een ​​beslissing te nemen. Op 31 december zal het VK officieel zijn afgesneden van de EU-handelsregels.

Het is zeer waarschijnlijk dat het VK nergens over kan onderhandelen. De premier zal later dineren met de EU-chef Ursula von der Leyen om een ​​deal te bespreken, echter is het te betwijfelen of ze echt tot een concrete deal gaan komen. Maar er is wellicht wel een oplossing voor het VK, en dat is XRP.

Het World Economic Forum erkent dat de cryptocurrency van Ripple (XRP), de beste cryptocurrency is om intra- en interbancaire transacties af te ronden. Nu meer banken ervoor kiezen om digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC) te introduceren, is Ripple ook voor hen wellicht de perfecte oplossing.

XRP een ideale overbruggingsvaluta voor CBDC’s

In een recent interview op de The Scoop-podcast zei Garlinghouse dat wanneer centrale banken hun eigen valuta beginnen te lanceren, het verkrijgen van liquiditeit en compatibiliteit tussen valuta’s een uitdaging kan zijn. Dat hij dit zei is de reden waarom Ripple XRP pusht als een overbruggingsactiva om grensoverschrijdende transacties mogelijk te maken en de ene valuta tegen de andere in te wisselen.

Hij zei het volgende:

“Het hele punt van XRP in onze context is om een ​​overbruggingsvoordeel te bieden. Dus als u een stablecoin in Amerikaanse dollar gebruikt, moet u nog steeds naar een Braziliaanse real stablecoin of Australische stablecoin gaan.

Het punt [van Ripple’s inspanningen] is om veel efficiëntie en liquiditeit mogelijk te maken tussen XRP en de Amerikaanse dollar, en XRP en de Australische dollar. U hoeft zich alleen maar zorgen te maken over één brug, in tegenstelling tot de liquiditeit tussen elk paar. Dus alleen het gebruik van stablecoins lost niet echt het probleem op dat XRP oplost. XRP als een uiterst efficiënte, uiterst schaalbare blockchain, is daar bij uitstek geschikt voor.”

XRP wordt daarnaast algemeen geaccepteerd en aangemoedigd vanwege zijn uitstekende reputatie bij crypto-gebruikers (overigens denkt niet iedereen hier zo over), banken en internationale organisaties. XRP is wel duidelijk een effectieve manier om kosten te verlagen bij internationale betalingen.

De nummer drie cryptocurrency heeft de capaciteit om mensen zo efficiënt mogelijk over de grens te laten betalen, aangezien het minder duur is dan andere grote cryptocurrencies. Het gebruik van XRP zou de handel in wezen gemakkelijker en goedkoper kunnen maken.

Het vermogen van Ripple om een ​​breed scala aan grenzen te overschrijden, maakt het een plausibele handelsoplossing in een no-deal Brexit-klimaat. Of het Verenigd Koninkrijk hier echter ook zo over denkt valt nog te betwisten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN