Voormalig Ripple CTO verkoopt ruim $16,2 miljoen aan XRP

De bekende mede-oprichter van Stellar en voormalig CTO van Ripple, Jed McCaleb, profiteert van de recente koersstijging van XRP. Hij ontving namelijk eerder deze week meer dan 266 miljoen XRP en ging onmiddellijk over tot het verkopen van de tokens.

McCaleb maakte tot 2013 deel uit van het oprichtende team van Ripple en probeerde een cryptobetalingsnetwerk op te bouwen om te concurreren met dat van Bitcoin. Hij verliet het bedrijf in 2014 om Stellar te ontwikkelen.

Maar de breuk kwam met genereuze alimentatie. McCaleb ontving meer dan 9 miljard XRP voor zijn rol bij het oprichten van OpenCoin (dat later omgedoopt werd tot Ripple) volgens een vast schema en zonder verplichtingen – behalve dat hij de 9 miljard tokens niet in één keer dumpt – wat betekent dat hij vrij was om zijn XRP te verkopen, op te slaan, handelen, of te doneren.

McCaleb besloot voornamelijk voor de eerste optie “verkopen” te gaan, alhoewel doneren ook nog een optie is (later hierover meer). Het laatste bewijs hiervan is eerder vandaag binnengekomen, zoals de onderstaande afbeelding laat zien:

Jared McCaleb XRP
Bron: XRPscan

Zoals te zien is, ontving McCaleb 266.305.309 XRP en acht uur later besloot hij om meer dan 10% te verkopen op de open markt.

Het bedrag dat hij ontving was maar liefst $148 miljoen waard, en McCaleb besloot om ruim $16,2 miljoen aan XRP te verkopen (rekening houdend met een gemiddelde XRP koers van $0,56). XRP zelf daalde met -6,2% in de uren daarna en wordt momenteel verhandeld tegen een prijs van $0,54.

Hij heeft deze maand echter ook andere verkopen gedaan. Uit gegevens op de keten blijkt dat de openbare portemonnees van McCaleb op 1 december 113,3 miljoen XRP hebben ontvangen, die McCaleb in de dagen erna in batches van ongeveer 10 en 30 miljoen XRP heeft verzonden (en verkocht).

Bron: XRPscan

Op het moment van de schrijven bevat zijn zogenaamde ‘~ tacostand’-portemonnee meer dan 251 miljoen XRP ($138 miljoen tegen de huidige XRP koers). Dit komt neer op ongeveer 0,5% van het totale circulerende aanbod van XRP.

McCaleb beloofde echter om de opbrengst van de verkoop van 2 miljard XRP aan goede doelen te schenken in 2014, dus niet al het geld zal in de zakken van McCaleb blijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!