SEC Bitcoin ETF

Steeds meer macro-investeerders kopen Bitcoin

Meer macro-investeerders, die investeren op basis van wereldwijde economische patronen, kopen nu Bitcoin (BTC), waarbij legendarische investeerders zoals Paul Tudor Jones first-movers op de markt geworden zijn, volgens David Olsson, Global Managing Director van Europese en Aziatische markten bij BlockFi.

Het aantal gesprekken dat BlockFi, een in de VS gevestigd groot cryptolening- en handelsbedrijf, de afgelopen maand voert met traditionele investeerders, inclusief macro-fondsen, is de afgelopen tijd met 300 tot 400% gestegen, zei hij woensdag tijdens een paneldiscussie op de Blockchain Week Summit in Parijs.

Deze bullrun is anders dan die van 2017

En hoewel het pad van de Bitcoin koers in 2020 veel overeenkomsten vertoont met de bullrun van 2017, zijn er ook enkele belangrijke verschillen die suggereren dat de rally deze keer duurzamer kan zijn. Zo zei Olsson dat de beveiliging van de industrie nu op een veel betere plek is dan in 2017.

Als gevolg hiervan is het aantal hacks en de hoeveelheid gestolen fondsen tegenwoordig lager, terwijl de opkomst van gereguleerde handelsplatformen is toegenomen. Olsson wees naar de CME, Bakkt en Fidelity voor bewaring en zei dat er veel infrastructuur wordt gebouwd voor institutionele beleggers.

In een eerder artikel ging de CEO van Celsius, Alex Mashinsky, ook al dieper in op het feit waarom deze bullrun anders is dan die van 2017. Hij zei toen het volgende tegen Cointelegraph:

“2017 stond helemaal in het teken van hype en nieuwe gebruikers die proberen BTC te verkrijgen vanwege FOMO (Fear Of Missing Out). Deze keer is het anders. Het feit dat bijna niemand naar BTC zoekt (verwijzend naar Google Trends) vertelt je dat iedereen al weet wat het is en waar je het kunt kopen (Cash App of Paypal).”

Daarnaast is de infrastructuur om Bitcoin te kopen veel verbetert, waardoor het voor consumenten een stuk makkelijker is om de koningsmunt te kopen. Het is tevens zo dat deze bull run voornamelijk gestart is door instellingen, wat in 2017 niet het geval was door de bovenstaande beveiligingskwesties.

Steeds meer instellingen investeren in BTC

Ondertussen zei Dan Morehead, CEO van Pantera Capital, een ander panellid tijdens de Blockchain Week Summit in Parijs in de discussie over macro-investeerders en digitale activa, dat een paar jaar geleden sommige fondsen geen Bitcoin verhandelden omdat er geen cashflow was om te disconteren. Nu zijn er echter een aantal instellingen die investeren in de producten van Pantera, die variëren van hedgefondsen tot durfkapitaalfondsen.

Morehead benadrukte ook de ongekende wereldwijde macro-impact van de coronaviruspandemie, waarbij centrale banken nooit eerder getoonde aantallen geld drukten. Met al het geld dat het systeem overspoelt, zei hij, was het een logisch gevolg dat de prijs van activa zoals Bitcoin en goud omhoog zou gaan. Morehead voegde eraan toe dat “met zoveel geld dat rondslingert, het de prijs van dingen opdrijft of de waarde van papiergeld verlaagt.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN