Bitcoin koers analyse

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers op weg richting $16.000?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Na ons vorige artikel op donderdag 3 december heeft de Bitcoin koers de hoogste wekelijkse candleclose ooit neergezet en daarmee blijft de Bitcoin koers nieuwe records breken. Het is momenteel prima vertoeven voor de mensen die al geruime tijd in Bitcoin zitten. Toch zijn wij er heilig van overtuigd dat er een heleboel mensen zijn die nog geen Bitcoin hebben of nog niet genoeg Bitcoin hebben. Om te kijken of er perspectief is voor deze investeerders, m.b.t. een mooie buy the dip, gaan we vandaag wederom naar de Bitcoin koers kijken.

Weekgrafiek Bitcoin koers

We halen het keer op keer aan, maar we kunnen er gewoon niet omheen. De weekgrafiek ziet er enorm bullish uit. Na de hoogste wekelijkse candleclose ooit hebben we een pullback gezien van zo’n $2.300. Momenteel trade de Bitcoin koers rond $18.190. De wekelijkse candleclose is pas over 3 en een halve dag, maar zoals het er nu naar uit ziet zou het niet onwaarschijnlijk zijn als we een kleine pullback gaan maken of hier gaan consolideren. Mocht de Bitcoin koers toch de weg omhoog vervolgen maken we gebruik van de fibonacci extensielevels om de mogelijke prijstargets te bepalen. Het eerstvolgende fibonacci extensielevel is de -2.618 en ligt op $22.084. Mochten we dat breken kijken we zelfs naar $25.747.

Bitcoin koers
Bron: Tradingview

Daggrafiek Bitcoin koers

Op de daggrafiek is beter te zien dat we toch wel een lichte daling lijken in te zetten. Interessante levels op de daggrafiek zijn de vorige range high op $15.964 en de support zone rond $14.798-$15.585. Dit zijn prijsgebieden waar we reactie kunnen verwachten. Mocht de Bitcoin koers deze supportgebieden toch niet behouden kijken wij een stuk lager richting het $12.000 prijsgebied. Op dit moment is dat nog niet aan de orde, maar dit is wel iets om rekening mee te houden.

Bitcoin koers
Bron: Tradingview

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Op de 4-uur-grafiek lijken we een range te vormen. Het zou fantastisch zijn als de Bitcoin koers deze range gedurende enkele maanden weet te behouden. Dat zou zeer bullish zijn voor de altcoins. Op dit moment hebben we support van het midden van de range en de 4-uur support op $17.707-$17.880. Als we dat als support weten te behouden kunnen we de range high op $19.500 weer gaan opzoeken en mogelijk zelfs een nieuwe all time high neerzetten. Behouden we de support niet kunnen we een beweging verwachten richting de range low op $16.189. Daaronder hebben we ook nog een 4-uur support zone en een dagelijkse support zone.

Bitcoin koers
Bron: Tradingview

Conclusie

Kortom, vooralsnog geen man overboord. We bekijken het van level tot level. Een kleine Bitcoin koersdaling zou na deze gigantische rally zou ook niet heel gek zijn. Het mooiste zou zijn als we in die 4-uur-range blijven bewegen gedurende enkele maanden. Dat zou zeer bullish zijn voor de altcoinmarkt.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN