Bitcoin

Oud-gebruikers van Mt. Gox zullen op 15 december $2,6 miljard aan Bitcoin terug ontvangen

Over een week tijd kan het bekende Mt. Gox-saga eindelijk ten einde komen. Op 15 december zal namelijk een geschatte toewijzing van 137.891 BTC worden verdeeld onder gebruikers die geld hebben verloren na de sluiting van Mt. Gox in 2014.

850.000 BTC ‘verloren’

De sluiting van Mt. Gox is één van de meest beruchte gebeurtenissen in de geschiedenis van blockchain en cryptocurrencies. De Japanse beurs stopte abrupt met operaties in februari 2014 en kondigde aan dat het 850.000 BTC had verloren bij verschillende hacks/aanvallen.

Bitcoin was destijds één van de weinige gevestigde cryptocurrencies, en Mt. Gox was verantwoordelijk voor het afhandelen van ongeveer 70% van zijn transacties.

De gebeurtenis zorgde ervoor dat verschillende vroege Bitcoin-investeerders hun bezit verloren en het blijft één van de redenen waarom mensen momenteel nog steeds “niet je sleutels, niet je munten” zeggen in de cryptocurrency-gemeenschap.

Tijdens het komende distributie-evenement zal de herstelde voorraad van ongeveer 137.000 Bitcoin, ter waarde van $2,6 miljard, naar een aantal voormalige Mt. Gox-gebruikers verstuurd worden. Bitcoin handelde slechts rond de $700 toen Mt. Gox alle opnames stopte in februari 2014. Sindsdien is de waarde met ongeveer 2600% gestegen, wat positief is voor de personen die een deel van hun BTC terug zullen ontvangen.

Mt. Gox kan zorgen voor een daling

Vanwege de aanzienlijke waardestijging sinds 2014, is het echter wel mogelijk dat een aantal ontvangers besluiten om hun Bitcoin op de open markt te verkopen. Dit zou wellicht een daling teweeg kunnen brengen. Zo hebben verschillende mensen op Twitter al hun bezorgdheid geuit over het aankomende evenement.

Zo zei het crypto-analysebedrijf, CryptoQuant, het volgende op Twitter:

“De Mt. Gox deadline voor het rehabilitatieplan is op 15 december 2020. Het zou een bearish signaal voor BTC kunnen zijn omdat het 150.000 BTC weer op de markt brengt.”

Een ander Twitter-account, Waro, uitte ook zijn bezorgdheid en tweette:

“De enige gebeurtenis waar ik me het meest zorgen over maak (bij gebrek aan een beter woord) voor deze maand is het Mt. Gox-ding op 15 december…

We zijn op dit moment gewoon aan het rangen zonder duidelijk signaal naar boven of beneden, en aangezien ik geen scalp bewegingen op deze manier doe, blijf ik voorlopig uit de markt (gewoon spot).”

Hoe dan ook, zal het evenement gaan zorgen voor een afsluiting van een saga, aangezien we ons al veel te lang ‘druk’ hebben gemaakt over Mt. Gox.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN