Bitcoin Nieuws

MicroStrategy start onderhandse aandelenplaatsing om $400 miljoen aan Bitcoin te kopen

Het business intelligence-bedrijf MicroStrategy wil zijn kas een flinke boost gaan geven met een onderhandse aandelenplaatsing. Het bedrijf maakte maandag bekend dat het van plan is om $400 miljoen aan converteerbare senior obligaties – schuldeffecten die kunnen worden omgezet in aandelen van het uitgevende bedrijf – te verkopen aan “gekwalificeerde institutionele kopers”, in een onderhandse verkoop. MicroStrategy zal vervolgens de opbrengst van deze verkoop gebruiken om meer Bitcoin (BTC) te kopen.

De officiële aankondiging gaf het volgende aan:

“MicroStrategy is van plan om de netto-opbrengst van de verkoop van de obligaties in Bitcoin te investeren, in overeenstemming met het Treasury Reserve-beleid, vanwege de identificatie van de behoefte aan werkkapitaal en andere algemene bedrijfsdoeleinden.”

MicroStrategy bezit momenteel ten minste 40.824 Bitcoins (ter waarde van meer dan $783 miljoen). De meest recente Bitcoin-aankoop van het bedrijf was op 4 december, toen het 2.754 Bitcoins kocht voor $50 miljoen.

Maar MicroStrategy, met Bitcoin-bull Michael Saylor aan het roer, wil meer BTC. De $400 miljoen die het bedrijf van plan is op te halen om meer Bitcoin-aankopen te financieren, zal zijn voorraad met 20.834 verhogen tegen de Bitcoin koers. Dit zal het totale aantal van het bedrijf op 61.658 BTC brengen. Dit zal er tevens voor zorgen dat MicroStrategy de meeste Bitcoin zal bezitten van alle beursgenoteerde bedrijven.

Met de converteerbare senior obligaties betaalt MicroStrategy tweemaal per jaar rente aan de houders van de obligaties tot ze vervallen in december 2025. Het bedrijf kan de obligaties echter vanaf december 2023 inwisselen voor contanten, aandelen van klasse A of beide.

MicroStrategy haalde voor het eerst de krantenkoppen met betrekking tot de koningsmunt in augustus 2020, toen het voor het eerst een Bitcoin-aankoop aankondigde. Destijds gaf het bedrijf aan dat het meer dan 21.000 Bitcoins had gekocht, voor maar liefst $250 miljoen, als onderdeel van zijn treasury-reservestrategie. Deze grote BTC-aankoop zou, volgens velen, de deuren hebben geopend voor meerdere grote instellingen om in Bitcoin te investeren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN