Joe Biden verkiezing

Circle CEO gelooft dat de regering van Joe Biden open zal staan voor cryptocurrencies

De CEO van Circle, een bedrijf voor betalingsdiensten dat de USDC stablecoin beheert, Jeremy Allaire, heeft onlangs aangegeven dat hij gelooft dat de komende presidentiële regering van Joe Biden uiteindelijk cryptocurrencies zal ondersteunen “omdat het een seismische verschuiving vertegenwoordigt zo groot als het commerciële internet.”

In een interview op maandag in de Squawk Box van CNBC sprak Allaire over hoe hij denkt dat de inkomende administratie de opkomende cryptocurrency-markt en digitale activa’s in het algemeen zal reguleren. Hij zei het volgende:

“[De regering van Biden] zal zich concentreren op veranderingen in de infrastructuur die Amerika competitiever maken, en dit wordt absoluut een belangrijke bouwsteen.”

Allaire gaf verder aan dat er aan beide uiteinden van het politieke spectrum in de Verenigde Staten misverstanden over cryptocurrency bestaan, maar er zijn ook gematigden die constructief naar de zich ontwikkelende sector kijken. Volgens hem zullen de autoriteiten in de VS zich waarschijnlijk richten op veranderingen in de infrastructuur die Amerika competitiever zullen maken.

Hij verklaarde verder dat deze groepen “geen volledig begrip van elkaar hebben”, wat zou kunnen leiden tot “slecht overwogen” beleid en regelgevende keuzes. Allaire zei echter dat Biden beloofde te regeren vanuit “het midden, zich te concentreren op de wederopbouw van infrastructuur en de rol van Amerika in de wereld te versterken.”

In een tweet die op 6 december werd gepubliceerd, verklaarde Allaire dat de opkomst van crypto beleids- en regelgevingskwesties op de voorgrond bracht en dat het “zeer snel” aan belang zou winnen. Hij zei het volgende:

“Er staat heel veel op het spel voor de samenleving en de economie; extreem-links wil crypto afschilderen als een anti-big tech en consumentenbeschermingskwestie, extreem-rechts wil crypto afschilderen als een bedreiging voor de nationale veiligheid; de libertariërs en gematigden zien het economisch potentieel voor de samenleving.”

Volgens Allaire zal het de komende twee tot vier jaar van cruciaal belang zijn om te zien of de relevante normen, die door de particuliere sector zijn ontwikkeld, samenvallen met de waardes die de centrale banken belangrijk vinden en het soort toezichthoudende rol die daarbij past.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN