XRP koers

Ripple staat ervoor open om andere cryptocurrencies te gebruiken

De CEO van het bedrijf achter de nummer drie cryptocurrency van dit moment, Ripple, heeft in een recent interview met CNN aangegeven dat het bedrijf openstaat om andere cryptocurrencies voor grensoverschrijdende betalingen te gebruiken.

Tijdens het interview met CNN-presentator Julia Chatterly, werd Brad Garlinghouse gevraagd of hij openstond voor het idee om andere digitale middelen te gebruiken en ook of het bedrijf openstaat om stablecoins in te zetten. Hij antwoorde als volgt:

“Het korte antwoord is ‘ja’. Stablecoins zijn een beetje anders en uniek, want zelfs als je een stablecoin hebt die in dollars luidt, heb je nog steeds dat cross-currency probleem. We hebben onze producten echter ook zo ontworpen dat ze zo efficiënt zijn dat als we een markt betraden waar XRP zeer weinig liquiditeit had, we een ander digitaal activum konden gebruiken waar er meer liquiditeit zou kunnen zijn. De spreads zouden krap zijn.

Hij sloot af met:

“We hebben daar nog geen behoefte aan gezien, maar zeker als we nadenken over het oplossen van een klantprobleem, willen we de klant wel centraal stellen. Als we zouden ontdekken dat er ergens op de wereld een markt was waar de efficiëntie tussen XRP en die fiatvaluta geen krappe spreads zou hebben, zouden we kunnen kijken naar het gebruik van een ander digitaal activum.”

De Verenigde Staten houdt het potentieel van XRP tegen

In hetzelfde interview herhaalde de CEO zijn bezorgdheid over het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving vanuit de Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten met betrekking tot XRP.

Gebruikmakend van het voorbeeld van de groei van het internet, zei Garlinghouse dat tijdens de ontluikende periode van internetontwikkeling een duidelijk regelgevingskader de weg vrijmaakte voor internetbedrijven in de VS om te groeien en te domineren. Dit is nu niet het geval als er gekeken wordt naar de cryptocurrency-markt. Garlinghouse zei het volgende:

“We hebben zeker gezien dat in het tijdperk van internet, meer dan twintig jaar geleden, de VS een duidelijk regelgevend kader had. Daardoor konden investeerders binnenkomen en die investeringen doen. Maar nu, in het geval van cryptocurrency, zijn het overzeese toezichthouders die groei aanmoedigen door duidelijke regelgeving.”

Hierdoor vreest de CEO dat, zonder regelgevende zekerheid in de VS, de cryptocurrency-industrie terrein zal blijven verliezen in het land. Meer specifiek voelt hij zich gefrustreerd dat XRP voor uitdagingen staat die niet van toepassing zijn op Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH), aangezien beide cryptocurrencies niet als effecten gezien worden. XRP daarentegen heeft nog geen duidelijkheid gekregen over hoe het gezien zal worden door de SEC. Hierdoor zijn investeerders en ontwikkelaars bang om betrokken te zijn bij het project, aldus Garlinghouse.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN