Duitse minister

Grote Duitse bank gaat cryptocurrency-fonds lanceren

Hauck & Aufhäuser, één van de oudste banken van Duitsland, werkt samen met het in Berlijn gevestigde fintech-bedrijf Kapilendo om een ​​fonds te lanceren dat gericht is op het investeren in cryptocurrencies.

Volgens Fundview, zal Hauck & Aufhäuser in januari 2021 het cryptofonds uitrollen onder zijn digitale activa-tak, Hauck & Aufhäuser Innovative Capital (HAIC). Het HAIC Digital Asset Fund zal zich concentreren op drie crypto-activa, namelijk Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Stellar (XLM). Het Duitse mediakanaal benadrukt dat verder het fonds een passieve beleggingsstrategie zal volgen.

Dit goede nieuws is verrassend maar niet geheel onverwacht, aangezien er tegenwoordig steeds meer grote financiële instellingen besluiten om cryptocurrencies te gaan aanbieden, met PayPal als de meest opvallende. De uitstap van de Duitse bank naar de cryptocurrency-markt is dan ook tekenend voor de groeiende acceptatie en aantrekkelijkheid van cryptocurrencies in Duitsland, zegt Michael Bentlage, voorzitter van Hauck & Aufhäuser Privatbankiers.

“Prognoses voorspellen een groeiende vraag naar fondsproducten voor digitale activa en we zien ook een sterke interesse van de klant. Daarom is het voor ons belangrijk om in een vroeg stadium de juiste koers te varen en onze klanten toegang te geven tot deze innovatieve beleggingscategorie.”

In september verwierf Hauck & Aufhäuser een licentie voor HAIC van de Federal Financial Supervisory Authority of BaFin. Eerder dit jaar classificeerde de BaFin Bitcoin en cryptocurrencies als juridische financiële instrumenten in Duitsland. Het gaf toen het volgende aan:

“[Ze worden gedefinieerd] als digitale representaties van een waarde die niet is uitgegeven of gegarandeerd door een centrale bank of overheidsinstantie en die niet noodzakelijkerwijs is gekoppeld aan een valuta die wettelijk is bepaald en die niet de juridische status heeft van een valuta of geld, maar wordt geaccepteerd als ruilmiddel door natuurlijke of rechtspersonen en kan elektronisch worden verzonden, opgeslagen en verhandeld.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN