Crypto

Bittrex Global gaat aandelenhandel mogelijk maken met Bitcoin

De bekende cryptocurrency-beurs Bittrex Global heeft zojuist de lancering aangekondigd van tokenized aandelenhandel op zijn crypto-handelsplatform in samenwerking met DigitalAssets.AG. Hierdoor krijgen crypto-handelaren en investeerders de mogelijkheid om rechtstreeks aandelen van beursgenoteerde bedrijven te kopen met Bitcoin (BTC).

Deze aankondiging geeft Bittrex-gebruikers de flexibiliteit om te schakelen tussen aandelen en cryptocurrencies wanneer ze een goede marktkans vinden. Interessant is dat gebruikers de aandelen 24/7 kunnen kopen, terwijl de aandeelmarkt ‘normaal gesproken’ beperkte openingstijden kent.

Met deze faciliteit kunnen gebruikers van Bittrex Global ook een fractie van de aandelen kopen zonder dat ze volledige aandelen hoeven te kopen. Hier neemt het tokenized bedrijf het volledige onderliggende risico dat aan de tokens is gekoppeld.

De beurs gaf tevens aan dat het op korte termijn zijn diensten zal uitbreiden en zijn gebruikers blootstelling geven aan andere activaklassen, zoals indices, exchange-traded-funds (ETF’s), enz. Tom Albright, CEO van Bittrex Global, zei:

“De traditionele aandelenbeurzen van de financiële hoofdsteden van de wereld bepalen al eeuwenlang de voorwaarden voor engagement en handel. Verrekeningssystemen zijn inefficiënt en complex en het verhandelen van kleine volumes kan duur zijn en dagen in beslag nemen, wat allemaal totaal niet nodig is gezien de technologische vooruitgang die de afgelopen tien jaar is geboekt.

Blockchain-technologie heeft het potentieel om de toegang tot financiële diensten radicaal te verbreden, en Bittrex Global is erg trots om mensen een portaal te bieden om hun kapitaal en privévermogen op te bouwen op een manier die tien jaar geleden onvoorstelbaar was.”

Bittrex gaf verder aan dat zijn platform klanten in staat zal stellen aandelen te kopen van enkele van de miljardenbedrijven die in de Verenigde Staten zijn genoteerd. Dit omvat grote namen zoals Alphabet (GOOGL), Tesla (TSLA), Alibaba (BABA), Pfizer (PFE), Facebook (FB), Netflix (NFLX), Amazon (AMZN) en anderen.

Al deze tokenized aandelen zullen tevens beschikbaar zijn voor aankoop in landen waar de Amerikaanse aandelen gemakkelijk toegankelijk zijn via traditionele financiële instrumenten. Het is echter nog niet mogelijk voor Nederlandse en Belgische klanten om gebruik te maken van deze dienst. Volgens de website van Bittrex zal dit echter in toekomst snel kunnen veranderen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN