Bitcoin

December blijkt een cruciale maand te zijn in de historie van Bitcoin

De maand december is een belangrijke maand gebleken in de historie van Bitcoin. De Bitcoin koers valt in de decembermaanden vooral op vanwege de meeste toppen en bodems. Bitcoin bevindt zich duidelijk op een cruciaal punt in zijn huidige marktcyclus en de kans op een spektakelstuk is zeker aanwezig. Op het moment van schrijven beweegt de Bitcoin koers rond de $19.050.

Bitcoin cyclustheorie

Het jaar 2017 was echt een enorm spektalstuk. De Bitcoin koers bereikte tijdens de bull run in december een hoogtepunt dat nog nooit eerder gezien was. De media-aandacht was groots tijdens de bull run en leidde tot veel FOMO-aankopen. De Bitcoin koers steeg binnen een korte tijd in een rap tempo en het welbekende gezegde “wat omhoog gaat komt ook weer omlaag”, speelde kort daarna uit. In december 2018 zette BTC zijn bodem op de bearmarkt en in december 2019 werd volgens analyse van cryptohandelaar Philip Swift de ‘post PlusToken low’ ingevoerd.

BTC heeft voornamelijk hoogte- en dieptepunten bereikt tijdens de decembermaanden en begon daarnaast ook de meest recente parabolische bull run in 2017. Cryptohandelaar Philip Swift bracht dit in kaart middels de onderstaande grafiek en zei:

“De cyclische aard van Bitcoin:

1. 15-18 december 2016: Parabolische bullrun begint
2. 15-18 december 2017: Cycle top
3. 15-18 december 2018: Cyclusbodem
4. 15-18 december 2019: Post Plustoken laag
5.15-18 december 2020: ???

Misschien niets dit jaar OF … kleine terugval halverwege december voor een nieuwe parabolische bull run?”

Ideale situatie voor whales om BTC te dumpen

Een investeringsanalist bij OKEx heeft zojuist aangegeven dat dit wellicht de ideale situatie voor Bitcoin whales is voor het dumpen van BTC. Hij merkte op dat dat het bereik van $19.500 tot $20.000 een moeilijke regio voor de Bitcoin koers is om te doorbreken. Hij voegde eraan toe dat de volgende stap zouden kunnen leiden tot “een strijd tussen de whales en detailhandelaren”, terwijl Bitcoin probeert om het psychologische niveau van $20.000 te bereiken.

Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN