Sylo

Sylo zet met Oya-upgrade en Tezos samenwerking grote stappen naar brede mainstream adoptie

Opgericht in 2010 is Sylo een internationaal, in Nieuw-Zeeland gevestigd, software-ontwikkelingshuis dat zich toegewijd heeft aan de ontwikkeling van een gedecentraliseerd netwerk, bijhorend protocol en walletsofware. Met de lancering van de compleet heruitgevonden backend-architectuur wijzen ze de weg naar grootschalige mainstream adoptie.

De 250.000 gebruikers wereldwijd worden dankzij de nieuwe software deel van de lang bestaande visie van Sylo om de toegang tot communicatie en financiële mogelijkheden toegankelijk te maken voor iedereen, zonder daardoor in te moeten boeten aan privacy of gebruiksgemak.

Eén van de producten die Sylo haar gebruikers aanbiedt is de Sylo Smart Wallet. Dankzij de nieuwe Oya upgrade, heeft het softwarehuis een app van de volgende generatie ontwikkeld die zowel een portefeuille voor je digitale munten zoals BTC of ERC20-tokens zoals de SYLO, als een private berichtenfunctie heeft. In de private messengerapp kunnen gebruikers eenvoudig betalingsverzoeken naar elkaar sturen en die betalingen uitvoeren met de digitale munten in de wallet.

De wallet is non-custodial wat zoveel wil zeggen als dat deze niet op een gecentraliseerde server door een derde partij of door Sylo zelf wordt bewaard. Alles gebeurd in de gedecentraliseerde blockchain en enkel jijzelf hebt toegang tot de fondsen en functionaliteiten.

De Sylo Smart Wallet integreert ook een Ethereum dApp browser en je kan ermee betalen in de echte wereld. Het centrale aandachtspunt tijdens de ontwikkeling was gebruiksvriendelijkheid. Daar werd extra veel aandacht aan besteed omdat Sylo gelooft dat daar het breekpunt ligt voor de gewone gebruiker. Het doel was om de vaak nog erg technische aspecten en complexe technologieën te vertalen naar een eenvoudige gebruikersinterface.

Maar wat de Oya technologie vooral doet is haar kwart miljoen gebruikers de mogelijkheid geven tot het actief bijdragen aan het netwerk, enerzijds als gebruiker, anderszijds door een Sylo Node draaiend te houden. Dat is overigens relatief eenvoudig en kan op een doorsnee desktop computer gebeuren.

De enige vereiste is dat deze 24/7 beschikbaar moet zijn. De ultieme verwezenlijking van Oya zal zijn dat een krachtig netwerk gecreëerd wordt van gebruikers dat zal kunnen opschalen naar miljoenen gebruikers, apps, transacties en ondernemingen.

Dankzij Oya zal het in de nabije toekomst ook mogelijk zijn om zogenaamde “stake and yield” mogelijkheden te gaan aanbieden, waarbij je jouw SYLO ter beschikking stelt van het netwerk en daar ook voor vergoed wordt. Het gedubte Sylo Social DeFi zal in de komende maanden uitgebracht worden als onderdeel van de Sylo Smart Wallet.

De Oya launch functionaliteit brengt ook de mogelijkheid voor gebruikers om hun eigen micro-netwerk te creëren. Heel eenvoudig kan je met een groep vrienden en maar één Sylo node een mini mesh-achtig netwerk opzetten dat onafhankelijk van het Sylo-netwerk kan communiceren.

Ben Jordan, Co-Founder en Product Director, zegt over de laatste ontwikkelingen het volgende. “We beschouwen de lancering van Oya als het begin van de mainstream decentralisatie. We hebben de lastigste problemen rond schaalbaarheid, performantie of een systeem van eerlijke beloning in de gedecentraliseerde setting opgelost. Dat moet ontwikkelaars de mogelijkheid bieden om apps te bouwen die een competitief voordeel hebben. De hele lancering van Oya onderstreept onze visie op een toekomst die het waard is om naar uit te kijken.”               

Last but definitely not least, hebben de Nieuw-Zeelandse ontwikkelaars recent ook ondersteuning voor de Tezos blockchain in hun Sylo Smart Wallet geïmplementeerd. Zo vergroten ze aanzienlijk de acceptatie van de Sylo Smart Wallet in de Aziatische regio. Dat groeiende gebruikersbestand is ondertussen uitgebreid naar meer dan 70 landen. Om de technische integratie met Tezos mogelijk te maken werkten ze samen met ondersteuningsbedrijf TZ APAC.

Josip Matijevic, senior developer bij Sylo had daar het volgende over te zeggen: “De interactie met de Tezos blockchain is snel en betrouwbaar en we zijn echt onder de indruk van de algemene ervaring. Vergeleken met andere integraties die we in het verleden doorlopen hebben, kan je van die met Tezos echt spreken over een naadloze integratie.

Alle documentatie is beknopt en goed georganiseerd, de programmatie bibliotheken compleet en we hadden geen problemen die veroorzaakt werden door sterk fluctuerende netwerkkosten, onbetrouwbare API’s of compatibiliteitsproblemen.” Tezos wordt door de ontwikkelaars dan ook alom geprezen qua ervaring en bewijst voor hen dat Tezos een uitstekende keuze is voor zij die krachtige dApps willen ontwikkelen.

De beslissing van Sylo om Tezos te integreren, opent een deur naar een enorme waaier opportuniteiten in de DeFi sfeer, dApps, fiat valuta en meer, allemaal al onderbouwd door de kracht van de Tezos blockchain.

De Tezos-functionaliteit is officieel live binnen de Sylo Smart Wallet en er worden rond de kerstperiode een reeks nieuwe functionaliteiten rond XTZ (de Tezos coin) gelanceerd waarvan de makers zeker zijn dat de gebruikers laaiend enthousiast over zullen zijn. “Houdt dus zeker de gebruikelijke kanalen in het oog”, zegt nog Dorian Johannink, co-founder van Sylo.

Over SYLO

Sylo is een internationaal softwareontwikkelingshuis opgericht in 2010. Ze zijn toegewijd aan decentralisatie en zijn de kernontwikkelaars van het Sylo Network, Sylo Protocol en Sylo Smart Wallet.
Volg Sylo op Twitter, Medium of bezoek www.sylo.io voor meer aankondigingen.
Download de Sylo Smart Wallet uit de Google Play of Apple App Store.

Over TZ APAC

TZ APAC Pte. Ltd. (“TZ APAC”) is een toonaangevend, in Azië gevestigd openbaar blockchain-adviesbureau dat zich richt op het Tezos-ecosysteem dat een strategische impact heeft in Azië. TZ APAC ontwerpt waardetoevoegende blockchain-transformatiestrategieën voor ondernemingen en startups met een bottom-up benadering, en werkt nauw samen met blockchain-experts en andere belanghebbenden in het Tezos-ecosysteem om ervoor te zorgen dat elke strategie is ingebouwd met uitmuntende uitvoering voor afstemming van bedrijfsdoelen met management teams. TZ APAC wordt ondersteund door de Tezos Foundation en is gevestigd in Singapore.

Over Tezos

Tezos is een gedecentraliseerde, openbare blockchain die evolueert door zichzelf te upgraden. Stakeholders van het Tezos-netwerk stemmen over amendementen op het protocol om sociale consensus te bereiken over voorstellen, waardoor een veilig en organisch upgrade-mechanisme wordt gecreëerd. Het on-chain governance-systeem van het protocol, het consensusalgoritme op basis van Proof-of-Stake (PoS) en het vermogen om formele verificatie van slimme contracten te vergemakkelijken, maken Tezos tot een ideale langetermijn oplossing voor hoogwaardige financiële toepassingen. Lees meer over Tezos op https://tezos.com.

Disclaimer: Dit is een persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN