Bitcoin Goud

Millennials vinden Bitcoin een betere veilige haven dan goud

Millennials hebben – in een nieuw onderzoek van deVere Group, een onafhankelijk financieel adviesbureau – aangegeven dat zij Bitcoin (BTC) een betere veilige haven vinden dan goud. 67 procent, van de meer dan 700 millennials die aan de enquête deelnamen, gaf aan dat het de leidende cryptocurrency prefereert als veilige haven.

Goud is al decennia lang de uitgelezen troef voor beleggers in tijden van economische en politieke onzekerheid. Het edelmetaal hielp hen potentiële verliezen te verminderen, aangezien de goudprijs in dit soort situaties vrijwel stabiel bleef of zelfs steeg.

De al lang bestaande troef wordt echter enorm uitgedaagd nu de wereld blijft evolueren naar de digitale economie. Het nadeel van goud is namelijk dat het vrij moeilijk is om zelf vast te houden en te verplaatsen. Daarnaast blijft de voorraad van goud continu stijgen, aangezien er dagelijk veel goud gedolven wordt. Dit is echter niet het geval bij Bitcoin.

De koningsmunt heeft namelijk een vast totaal aanbod van 21 miljoen. Momenteel zijn er iets meer dan 18.500.000 BTC in omloop en worden er 6,25 BTC per 10 minuten gemined sinds de halvering eerder dit jaar. Daarnaast wordt er (ongeveer) elke vier jaar een halvering uitgevoerd, waarbij de blokbeloningen worden, zoals het woord het al zegt, gehalveerd. Dit maakt de totale voorraad en de voorraad in omloop van BTC erg voorspelbaar, en zolang de vraag naar de koningsmunt dus blijft groeien, zal de koers van de munt blijven stijgen.

Dit maakt de uitkomst van de enquête niet zo opvallend als velen wellicht denken. Veel jonge investeerders zijn steeds vaker ‘digital natives’ en Bitcoin, dat vaak wordt beschouwd als het ‘digitale goud’, zou binnen een generatie het verhaal van goud als veilig haven kunnen onttronen. Nigel Green, oprichter van deVere Group, zei het volgende hierover:

“Millennials en jongere investeerders, die zogenaamde ‘digitale autochtonen’ zijn, geloven dat het beter concurreert met goud als veilige haven.”

Hij ging verder met stellen dat Bitcoin, net als edelmetalen, fungeert als een ruilmiddel, het is gedecentraliseerd en een opslagplaats van waarde. Veel critici hebben dit echter aangevochten en zeggen dat de cryptocurrency het meest gemanipuleerde bezit is. Zo ook de Amerikaanse econoom Nouriel Roubini (Dr. Doom), die onlangs beweerde dat de cryptocurrency noch een waardeopslag, noch een rekeneenheid is. De econoom vertelde ook dat de cryptocurrency geen enkele fundamentele intrinsieke waarde heeft. Hier denken millenials echter toch anders over.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN