Bitcoin Nieuws

CryptoCoinTalk: altseason voor de deur, vlak voor de feestdagen?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Na een aantal maanden van zeer hoge Bitcoin volatiliteit lijkt de Bitcoin koers in wat rustiger vaarwater terecht te komen. Als de volatiliteit afzwakt, verschuift over het algemeen vaak de interesse van Bitcoin naar altcoins. De afgelopen dagen zien we dat ook terug in de altcoinmarkt, die aardig groen aan het kleuren is. Maar is een langere consolidatie en dus een mogelijk altseason, zoals we wel vaker in december hebben gezien, een voor de hand liggend scenario? Je leest het in de koersupdate van vandaag.

Weekgrafiek Bitcoin

Op de weekgrafiek beweegt de Bitcoin koers vlak onder de all time high prijzen van 2017. Zo lang de koningsmunt hier op de weekgrafiek niet boven sluit kan dit worden gezien als enige vorm van resistance. Zoals je goed op de chart kan zien beweegt BTC in een prijsgebied van weinig levels. Er is dus ook een hoop lucht en dat betekent dat de koers in beide richtingen forse prijsbewegingen kan maken. Mocht het verdere upside gaan zien kunnen we dus ook forse prijsstijgingen verwachten. Andersom betekent het ook dat we bij een daling toch wel serieuze prijsactie omlaag kunnen verwachten.

Bitcoin koers weekgrafiek
Bron: TradingView

Daggrafiek Bitcoin

Mocht de Bitcoin koers inderdaad resistance gaan ondervinden van het wekelijkse level kan het mogelijk een retracement gaan maken richting de $15.982 en het dagelijkse orderblock die daar vlak onder ligt. Dit zou een goede vorm van support kunnen bieden. Doet BTC dat niet, dan kan de koers mogelijk alsnog de $14.000 en $12.000 gaan opzoeken. Vooralsnog is dat nog totaal niet aan de orde.

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

4-uur-grafiek Bitcoin

Op de 4-uur-grafiek zien we dat de Bitcoin koers tegen de resistance van de range high en een dagelijkse resistance zone aan zit. Mocht het hier een afwijzing laten zien, is de kans groot dat we voor een langere periode gaat consolideren/rangen. Dit zou zeer bullish zijn voor altcoins die dan alle ruimte krijgen om te groeien. Mocht dit scenario daadwerkelijk uitspelen kunnen we hele serieuze stijgingen op altcoins gaan zien, zoals we al vaker in december hebben gezien.

Bitcoin koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, zoals we al maanden aangeven, de Bitcoin koers ziet er zeer bullish uit op macrogebied. Geen enkele reden om bearish te zijn en daarom zijn de mogelijke correcties die we krijgen een unieke kans om goedkoper Bitcoins in te slaan. Voor altcoins zou het enorm bullish zijn als de koningsmunt gedurende een langere periode rond de huidige prijzen gaat rangen/consolideren.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN