Bitcoin koers

Bitcoin verplaatst bijna $500.000 per seconde, aldus Samson Mow

Samson Mow, Chief Strategy Officer bij Blockstream, heeft onlangs aangegeven dat Bitcoin (BTC) nooit ging over “transacties per seconde en koffie”, maar over waarde en een “nieuw financieel paradigma”. Daarnaast gaf hij aan dat de koningsmunt elke seconde $500.000 verplaatst over de hele wereld.

Blockstream’s Samson Mow wil het gesprek veranderen van transacties per seconde en sturen richting de rol van BTC bij het inluiden van “een nieuw financieel paradigma”, dat wil zeggen als een toestemmingloos medium voor de opslag en overdracht van waarde.

Het argument van Mow is dat “VPTS [transactiewaarde per seconde] niet TPS [transactie per seconde]” is wat echt telt. Berekeningen voor de video zijn naar verluidt gemaakt met behulp van on-chain data door de redacteur van de Blockstream engineering blog, die op Twitter bekend staat als “Grubles“. De redacteur tweette op dezelfde manier dat “Bitcoin prima schaalt. 1 BTC kan een oneindige hoeveelheid waarde opslaan.”

De video die vervolgens geplaatst werd in de tweet van Mow, was “geïnspireerd door een stomme XRP-marketingvideo waarin de TPS [transactie per seconde] van hun sh*tcoin werd vergeleken met die van Bitcoin.”

TPS wordt al lang gepresenteerd als een vermeende achilleshiel voor Bitcoin, die lager is dan concurrerende munten zoals Ether (ETH). Dit is met name de lijn die wordt ingenomen door Bitcoin Cash (BCH) -evangelisten zoals Roger Ver, die het activum aanprijzen als een betere valuta voor acceptatie omdat het meer kleinere transacties kan verwerken dan de koningsmunt.

De mening van Mow over Bitcoin is consistent geweest, met het argument dat degenen die geïnteresseerd zijn in alledaagse transacties tweedelaagsoplossingen zoals het Lightning Network kunnen gebruiken. Bitcoin op zichzelf, zegt hij, heeft een heel ander doel:

“Het is meer een opslag van waarde en een medium voor vermogensoverdracht. Het is niet iets dat u elke dag zou gebruiken bij betalingen. Ik heb dit al eerder gezegd, en mensen hebben zich omgedraaid en gezegd dat ik Bitcoin haat, maar Bitcoin is slecht voor betalingen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook, YouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN