Dusk Network NPEX

Dusk Network wordt aandeelhouder van NPEX-effectenbeurs

De Amsterdamse fintech scale-up Dusk Network is toegetreden als nieuwste aandeelhouder van effectenbeurs NPEX. Beleggers kunnen via NPEX rechtstreeks beleggen in snelgroeiende ondernemingen in het midden- en grootbedrijf. De stap volgt op een commercieel partnerschap, waarin achter de schermen al enige tijd verschillende pilotprojecten ontwikkeld worden om innovatieve financiële producten te lanceren. Dit brengt grote voordelen voor beleggers met zich mee. 

Wat is NPEX?

NPEX-effectenbeurs is het platform voor groeifinanciering in Nederland, waar ondernemende beleggers kunnen investeren en handelen in ambitieuze ondernemingen. NPEX is een beleggingsonderneming met een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten. NPEX staat onder doorlopend toezicht van de AFM en DNB.

De kapitaalronde van NPEX

De kapitaalronde, waarmee NPEX twee nieuwe aandeelhouders (naast Dusk Network; Blikkenburg, family office van Dirk Lindenbergh) aantrekt, zorgt ervoor dat NPEX kan investeren in het verder uitbreiden en digitaliseren van het platform, en het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Voor Dusk Network is het een strategische zet; als technologiebedrijf voor de financiële markten treffen zij in NPEX een geschikte partner; NPEX houdt een MTF-vergunning onder MIFID II, waarmee het beursplatform voldoet aan strenge Europese eisen.

CEO Mark van der Plas van NPEX-effectenbeurs ziet de kapitaalversterking en komst van de twee nieuwe aandeelhouders als een belangrijke mijlpaal voor NPEX. ,,Het is onze ambitie om van het NPEX handelsplatform de onbetwiste marktleider te maken. We willen groeien, en iets bijdragen aan de sector. Zeker in tijden van corona herstel zien we veel vraag naar een verbeterde toegang tot financieren en investeren, en technologie is hierin een cruciaal onderdeel. Dit maakt Dusk Network een uitmuntende aanwinst.’’ aldus Van der Plas in een toelichting.

Investeren in een innovatief ecosystem

Door middel van verbeterde processen, business modellen en de juiste technologische toepassingen zien Dusk Network en NPEX veel ruimte om de uitgifte en verhandeling van effecten te verbeteren. Technologie zoals tokenisering kan worden gebruikt om digitale aandelen te creëren die in kleine hoeveelheden gekocht en verhandeld kunnen worden. Ook kunnen veelal dure processen zoals aandeelhoudersvergaderingen en het verwerken van dividend geautomatiseerd worden; door deze kostenverlaging wordt het voor een grotere groep ondernemers interessant om voor een alternatieve vorm van financiering te kiezen. 

Ook brengt dit veel voordelen voor beleggers; zij komen op een nieuwe manier met meer soorten effecten in aanraking. Door onnodige tussenlagen over te slaan wordt de afstand tussen aandeelhouders en bedrijven verkleind. 

Dusk Network is een platform voor innovatieve financiële diensten. De samenwerking met NPEX voegt direct waarde toe: “Naast aandeelhouder zijn we al commercieel partner van NPEX en hebben we pilot projecten ontwikkeld om de NPEX-diensten digitaal aan te bieden. Deze ervaring stelt ons in staat om snel onder hun Multilaterale Handelsfaciliteit (MTF) licentie binnen de EU waarde toe te gaan voegen aan het platform. We willen naast de technische roadmap, ook de deal funnel en het gebruikersbestand verrijken ” aldus Jelle Pol, managing director Dusk Network.

Over Dusk Network

Dusk Network maakt innovatieve technologie voor de financiële wereld. Het is de ambitie om elke grote onderneming in staat stellen om samen te werken, te voldoen aan wet- en regelgeving en ervoor te zorgen dat persoonlijke en transactiegegevens vertrouwelijk blijven. Via het platform van Dusk Network kunnen er programmeerbare aandelen worden uitgegeven, wat handelen en het uitvoeren van administratieve taken eenvoudig maakt. Dusk Network is genomineerd voor een Dutch Blockchain Award 2020 in de categorie Enterprise Solution.

Wil je meer weten over Dusk Network en hun eigen token DUSK? Klik dan hier!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN