Ripple cryptocurrency

XRP zoekinteresse stijgt naar niveaus van 2017 tijdens bull run

De XRP koers heeft het de afgelopen weken fantastisch gedaan en XRP investeerders hebben hier een hele lange tijd op moeten wachten. De altcoin steeg gedurende deze maand van $0.23 naar het hoogste punt sinds juni 2018, van $0.78. Een stijging die velen in eerste instantie niet zagen aankomen. De stijging van de XRP koers heeft er bovendien ook voor gezorgd dat de zoekinteresse op Google gegroeid is naar niveaus die voor het laatst in december 2017 gezien werden.

De zoekinteresse voor de term XRP staat op een schaal van 0 tot 100 op een piekpopulariteit van 74. Deze piekpopulariteit werd eind 2017 bereikt en steeg toen zelfs nog hoger tijdens de bull run.

XRP

Dat de XRP zoekinteresse gestegen is komt door de recente koersstijging. Deze stijging kan worden toegeschreven aan drie factoren. Eén daarvan is de airdrop van Flare Network die binnenkort plaatsvindt. XRP investeerders hebben nog enkele weken de tijd om gratis Spark tokens te verdienen. In totaal worden er 45 miljard aan Spark tokens uitgedeeld tijdens de airdrop. XRP investeerders ontvangen deze in een verhouding van 1:1. De Spark die investeerders ontvangen is helemaal gratis en vormt dit dus een stimulans voor beleggers om XRP te bezitten.

Ten tweede vertoont XRP een bullish momentum op macroniveau. Dit feit werd benadrukt door een prominente crypto-analist die zelfs opmerkte dat de XRP koers richting $0,92 kan stijgen. Ten derde heeft Ripple onlangs op zijn website bevestigd dat de Bank of America één van de belangrijkste klanten van Ripplenet is, samen met onder andere Banco de Santander, Standard Chartered, Nium, SCB en Moneynet.

Waar komt XRP vandaan?

Veel mensen binnen de crypto-gemeenschap halen nog steeds Ripple, XRP en Ripplenet door elkaar. Echter is het goed om te weten dat het niet hetzelfde is. Ripple is namelijk het bedrijf dat de betaaloplossing creëert. Dit platform heeft zijn eigen cryptocurrency (XRP). RippleNet is een netwerk van institutionele betalingsverwerkers zoals banken die de betaaloplossingen van Ripple gebruiken om wereldwijd geld te verzenden.

Ripple verkoopt één derde van zijn aandelen van MoneyGram

Gisteren maakten wij ook bekend dat het blockchain-gebaseerde betalingsbedrijf Ripple heeft aangekondigd dat het één derde van zijn positie in MoneyGram verkoopt. Dit is de allereerste verkoop van het belang van MoneyGram sinds de twee bedrijven vorig jaar een strategische partnership zijn aangegaan.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN