XRP CoinField CryptoBenelux

XRP winactie blijkt oplichting te zijn

We hebben dit jaar vaker voorbij zien komen dat oplichters via crypto winacties geld proberen te stelen van investeerders. Zo verzamelden fraudeurs meer dan $2 miljoen door zich voor te doen als Elon Musk en is er vorig jaar ruim $1,5 miljoen XRP gestolen via winacties. Nu blijkt er weer een nieuwe winactie actief te zijn en gebruiken oplichters een domein en e-mail die laten geloven dat de winactie van Ripple (XRP) afkomstig is.

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, gaf in een tweet aan dat hackers ‘IDN-homograafaanvallen’ gebruiken om hun slachtoffers te misleiden. Hij zei het volgende:

“Goedemorgen voor iedereen, behalve oplichters die mensen bedriegen met nep-XRP-weggeefacties. Hackers gebruiken IDN-homograafaanvallen (bijv. Hoofdletter I in plaats van kleine letter l in ripple. Com, enz.) En deze websites kunnen maanden blijven bestaan (ondanks dat ze worden gerapporteerd).”

XRP

Het team van Ripple heeft verder aangegeven dat het bedrijf geen XRP-winactie uitvoert. Ripple heeft een link verstrekt in de volgende tweet waar XRP-investeerders terecht kunnen om oplichting te herkennen.

“Elke XRP-weggeefactie wordt niet onderschreven door, gelieerd aan, onderhouden, geautoriseerd of gesponsord door ons bedrijf. Bekijk onze blog hier voor tips om #scams te herkennen: https://on.ripple.com/3gADMQj.”

Ripple

XRP zoekinteresse stijgt

De XRP koers heeft het de afgelopen weken fantastisch gedaan en dit lijkt ook op te vallen bij oplichters. De stijging van de XRP koers heeft er daarnaast ook voor gezorgd dat de zoekinteresse op Google gegroeid is naar niveaus die voor het laatst in december 2017 gezien werden.

Ripple verkoopt één derde van zijn aandelen van MoneyGram

Onlangs maakten wij ook bekend dat het blockchain-gebaseerde betalingsbedrijf Ripple heeft aangekondigd dat het één derde van zijn positie in MoneyGram verkoopt. Dit is de allereerste verkoop van het belang van MoneyGram sinds de twee bedrijven vorig jaar een strategische partnership zijn aangegaan.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN