Ethereum Nieuws

Ethereum-ontwikkelaar stelt voor om Ethereum 1.0 en 2.0 samen te voegen

Nu de lancering van de Beacon Chain van Ethereum 2.0 nadert, heeft ontwikkelaar Mikhail Kalinin gisteren een nieuw voorstel gepubliceerd dat als doel heeft om het netwerk te verlichten van “onnodige complexiteit” en helpt de originele Ethereum-blockchain samen te voegen met de aankomende Proof of Stake-versie.

De lancering van Ethereum 2.0, momenteel gepland voor 1 december, begint met de lancering van de Beacon Chain – een aparte (in ieder geval aanvankelijk) keten die het Proof of Stake-consensusmechanisme en een netwerk van shards en stakers introduceert.

In eerste instantie zullen zowel Ethereum 1.0 als Ethereum 2.0 naast elkaar lopen, aangezien het ongeveer twee jaar zal duren voordat ETH 2.0 volledig uitgerold zal worden. Gedurende deze tijd is het de bedoeling dat toegang tot de gegevens van ETH 1.0 wordt verleend via een onafhankelijke shard-keten.

Kalinin voerde echter aan dat deze methode “de consensuslaag onnodig ingewikkeld maakt en de vertraging tussen het publiceren van gegevens over shards en het openen ervan in ETH 1.0 vergroot”.

Om dit probleem op te lossen, publiceerde hij een nieuw voorstel, getiteld “Uitvoerbare Beacon Chain”, waarin een systeem wordt beschreven waarin ETH 1.0-gegevens rechtstreeks in de blokken van de Beacon Chain zelf zouden worden opgenomen. Hij beschreef het als volgt:

“Eth1-engine wordt onderhouden door elke validator in het systeem. Als een validator een ​​Beacon-blok voor moet stellen, vraagt ​​het eth1-engine om eth1-gegevens te maken. Eth1-gegevens worden vervolgens geïmplementeerd in de body van het Beacon-blok dat wordt geproduceerd. Als eth1-gegevens ongeldig zijn, zal dit ook het Beacon-blok ongeldig maken.”

De bekende medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, prees het nieuwe voorstel en noemde het “uitstekend doorlopend werk van [Mikhail Kalinin] aan de fusie.”

Buterin voegde eraan toe dat “deze lijn van R&D in toenemende mate prioriteit krijgt en parallel wordt gedaan aan sharding en andere eth2-verbeteringen.”

Zoals wij eerder deze week meldde, ontving Ethereum 2.0 eindelijk voldoende ETH voor de lancering van Ethereum 2.0. De volgende mijlpaal staat op 1 december gepland, wanneer de Beacon Chain officieel gelanceerd zal worden. Of deze verbetering echter geïmplementeerd zal worden, is nog even afwachten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN