Bitcoin halving

Benelux Crypto: Waar gaan Bitcoin & Ethereum heen?

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze analyse van Bitcoin (BTC) & Ethereum (ETH). We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vandaag hebben we Bitcoin & Ethereum op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr werken. Bijzonderheden op de daily nemen wij daarbij natuurlijk wel mee. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

Bitcoin koers 4-uur-grafiek

Bitcoin koers
Bron: TradingView

Eerder hadden we in onze analyses aangegeven dat we een retest van de ATH hadden verwacht, dit heeft zich 3 dagen geleden voorgedaan en na het vormen van een aantal bearish divergences op de RSI in combinatie met een double-top is de correctie ingegaan. Zoals in ons channel voorspeld zijn we toen gezakt tot de $16.500 en daar bevinden wij ons op dit moment.

Wat nu opvalt is dat de RSI begint bij te trekken en wij een eventuele trend aan het vormen zijn op de RSI. Eerdere ervaringen hebben laten zien dat vooral de Bitcoin koers hier goed op reageert. Verder zien wij dat we een bullish cross aan het maken zijn op de Mac-D, wat dus ook vanzelfsprekend bullish is. Wat betreft de support: de $16.500 blijft nog steeds belangrijk, met daaronder direct de EMA-200 en de fib 0.382.

Ethereum koers 4-uur-grafiek

Ethereum koers
Bron: TradingView

Zoals jullie wellicht al weten bewegen de Ethereum koers en de Bitcoin koers bijna altijd tegelijkertijd. Dit is ook overduidelijk te zien op de chart van ETH/USDT. De RSI, Mac-D en EMA-200 lopen gelijk. Wel zien we hier een overduidelijke trendline (resistance) op de chart, deze is gisteren doorbroken en direct daarna heeft er een pumpje gevolgd. Wat betreft de supportlijnen: de fib 0.5, ofwel de 500 USDT zone, zijn belangrijjk voor nu. Direct daaronder hebben we de fib 0.618, wat gelijk valt met de 470 USDT zone.

Verwachting short-term

Een correctie moest eraan komen en deze is nu gaande. Zoals aangegeven bevinden we ons op en rond belangrijke supportzones. Als we alles bij elkaar nemen verwacht ik niet dat we onder de $15.800 wat betreft BITCOIN en $460 wat betreft ETHEREUM zullen vallen. Het liefst willen wij nu wat sideways actie zien zodat de alts ruimte krijgen om bij te trekken en wij nieuwe entries kunnen maken.

Voor de short -term zijn we dus vooralsnog bullish.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN