XRP koers

XRP staat op het punt Ethereum in te halen op deze belangrijke metriek

XRP heeft zijn positie als de op twee na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie herwonnen en is volgens CoinMarketCap de afgelopen week met 119% gestegen. Hierdoor heeft het de bekende stablecoin, Tether (USDT), van de derde plek af weten te stoten. De munt is echter op een ander niveau ook erg aan het stijgen en zelfs Ethereum (ETH) aan het inhalen.

Het is namelijk zo dat het dagelijkse sociale volume van XRP sterk toeneemt, waardoor de cryptocurrency de op één na meest besproken munt op de markt zal worden, na Bitcoin uiteraard. Santiment zei het volgende:

“Het dagelijkse sociale volume (vermeld op cryptoplatforms) van XRP staat op het punt ETH, voor het eerst in 7 maanden, te overtreffen. Deze cross-over zou aanzienlijk zijn, omdat het een verandering in het interesse-niveau tussen de twee activa signaleert, ongeacht de positiviteit.”

Dit is echter niet het enige bemoedigende teken voor de cryptocurrency. Santiment gaf namelijk ook aan dat het ontwikkelingsniveau op de XRP Ledger een ander bemoedigend aspect is voor de toekomst van XRP. De ontwikkelingsactiviteit van Ripple in het grootboek is ongeveer vijf keer zo groot als 18 maanden geleden.

“Onze bevindingen zijn dat frequente GitHub-inzendingen (waarbij routinematige dagelijkse taken worden uitgefilterd) een indicatie zijn van de levensvatbaarheid van projecten op de lange termijn en hun vermogen om te groeien in marktkapitalisatie en effectiviteit.”

Santiment zei tevens dat de rally van XRP geen verrassing is, en merkt op dat het een vaststaand patroon volgt van altcoins die een inhaalslag maken wanneer Bitcoin een adempauze neemt tussen grote bewegingen naar boven.

“Het is de afgelopen week een altcoin-fiesta geweest, net zoals onze statistieken aangaven dat het een zeer waarschijnlijk scenario zou zijn. Nu BTC vorige week bijna de $19.000 wist te behalen, zijn de winsten snel in XRP en altcoins terechtgekomen.

Dit patroon treedt vaak op na een groot dominant stuk van Bitcoin, zoals we de afgelopen zes weken hebben gezien. 85% van de top 100 blockchains heeft de afgelopen week winst gemaakt.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN