Visa

CEO van Visa gelooft in de toekomst van cryptocurrencies

Alfred Kelly, CEO van betalingsgigant Visa, zei dat zijn bedrijf de komende jaren een groot potentieel ziet in cryptocurrencies, vooral in opkomende markten met een aanzienlijk aantal mensen zonder bankrekening, aldus het rapport van CNBC dat op vrijdag werd gepubliceerd. Kelly zei het volgende:

“Crypto is een zich ontwikkelend onderdeel van betalingen in de wereld. Uiteindelijk zouden we digitale valuta’s op het Visa-netwerk regelmatiger kunnen zien draaien.”

Het bedrijf heeft tevens onlangs Plaid overgenomen, een bedrijf dat 11.000 financiële instellingen in de VS en 2.700 fintech-ontwikkelaars helpt om gegevens uit te wisselen. Kelly ging tijdens het interview dieper in op deze overname en zei:

“We zijn een netwerk en proberen steeds meer een netwerk van netwerken te worden. Plaid is gewoon op zijn eenvoudigste niveau een ander netwerk waarvan we denken dat het past in de wens om meerdere netwerken te hebben waarmee we informatie en geld over de hele wereld kunnen verplaatsen.”

De CEO van Visa voegde toe dat een van de grootste voordelen van cryptocurrencies ligt bij de 1,7 miljard mensen zonder bankrekening over de hele wereld die geen toegang hebben tot traditionele rekeningen.

“Er zijn 1,7 miljard mensen op aarde waarvan we denken dat ze niet in een regulier banksysteem zitten in welk land ze ook wonen, inclusief sommigen hier in de VS. We staan ​​zeker open voor elke manier dat helpt om geld over de hele wereld te verplaatsen. We willen er middenin zitten.”

Tegelijkertijd is Visa van plan om samen te werken met centrale banken als – of wanneer – zij hun eigen digitale valuta’s vanuit de centrale bank (CBDC’s) gaan uitgeven. Hoewel de meeste van deze projecten zich nog in de vroege ontwikkelingsstadia bevinden, aldus Kelly, verwacht het bedrijf dat deze inspanningen in de toekomst zullen worden gerealiseerd.

“We blijven verwachten met centrale banken over de hele wereld samen te werken bij het ontwikkelen van digitale valuta voor de toekomst.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN