Laatste Ethereum Classic Nieuws

Bitcoin Cash hard fork is slachtoffer van een DoS-aanval

Bitcoin Cash ABC (BCHA), het resultaat van de recente Bitcoin Cash (BCH) hard fork, is getuige geweest van een aanval waarbij een enkele miner het netwerk verstoort.

De aanval, die door experts een denial of service (DoS) -aanval genoemd wordt, was gericht op het verstoren van de blockchain en is naar verluidt afkomstig van een onbekende miner die al meer dan een week lege blokken op de Bitcoin Cash ABC-keten mined.

Bron: Blockchair

Een leeg blok bevat alleen de blokbeloningstransactie (zoals hierboven te zien), en alle andere transacties zijn uitgesloten, waardoor het netwerk niet normaal kan functioneren.

Het incident werd voor het eerst gemeld door Nikita Zhavoronkov, de hoofdontwikkelaar bij Blockchair. Hij zei het volgende op Twitter:

“Ik wil het feest van Bitcoin ABC niet verpesten, maar mijn voorspelling was correct – de chain is net het slachtoffer geworden van een DoS-aanval. Er zijn 200.000 transacties in de mempool die wachten op bevestiging, en iemand heeft 11 lege blokken gedolven – het is duidelijk kwaadaardig gedrag.”

De bedoeling van de aanval is nog onbekend en om het mysterie nog groter te maken, heeft de aanvaller ook een bericht verzonden dat waarschuwde voor een aanstaande “BCHA dump” op 25 november.

Lage hash snelheid en weinig miners zijn de oorzaak

Op 15 november vond er een hard fork van Bitcoin Cash (BCH) plaats, wat resulteerde in een nieuwe blockchain genaamd Bitcoin Cash ABC (BCHA). Nadat de BCHA-keten live ging, waren er nog maar een paar miningpools actief, wat resulteerde in een lage hashate.

Op het moment van schrijven is de hashrate van BCHA 0,12 Eh/s, wat 90% minder is vergeleken met de hashrate van BCH van 1,7 Eh/s. Volgens Zhavoronkov heeft de lage hashrate het netwerk zwakker gemaakt, wat weer geresulteerd heeft in een dergelijke aanval.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN