Bitcoin computerspel

Vermogensbeheerder zegt dat Bitcoin minder volatiel is dan veel aandelen

Bitcoin (BTC) is door sommigen in de wereld van traditionele financiën vernietigd vanwege zijn volatiliteit. Maar VanEck zei dat het verhaal niet zo eenvoudig is als eerder werd aangenomen. De welbekende vermogensbeheerder heeft namelijk onlangs aangegeven dat de nummer één cryptocurrency van dit moment minder volatiel is dan veel andere aandelen op de S&P 500.

Het bedrijf vergeleek de cryptocurrency met de bedrijven op de S&P 500 en ontdekte dat Bitcoin minder vluchtig was dan 112 van hen in een periode van 90 dagen. In het afgelopen jaar was Bitcoin zelfs een betere gok dan 145 aandelen in de index.

Het bedrijf zei het volgende in een blogpost die vrijdag gedeeld werd:

“Hoewel Bitcoin een volatiel actief blijft, kan het onderzoekers en investeerders verbazen over welke andere belangrijke activa vluchtiger zijn dan Bitcoin.”

Het bedrijf vervolgde met uitleggen waarom de koningsmunt bekendstaat om zijn volatiliteit:

Een groot deel van de volatiliteit van de afgelopen jaren kan worden toegeschreven aan de gevoeligheid vanwege een kleine totale marktomvang, regelgevingshindernissen en over het algemeen beperkte penetratie in reguliere aandelen- en kapitaalmarkten.”

Het bedrijf voegde eraan toe dat een Amerikaanse Bitcoin ETF (een investeringsproduct dat de waarde van de valuta volgt) nog niet bestaat, maar als het dat wel doet, kan het “vergelijkbare volatiliteitskenmerken vertonen als veel aandelen in bekende indices en ETF’s.”

Het bedrijf was een lange tijd bezig met het ontwikkelen van een eigen Bitcoin ETF. Deze aanvraag werd echter ingetrokken door het bedrijf, aangezien het er niet naar uit zag dat de Amerikaanse SEC klaar was voor een dergelijk product.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN