Bitcoin

Bitcoin koers is gestegen door PayPal, aldus Pantera Capital

De Bitcoin koers is de laatste dagen bezig met het neerzetten van flinke winsten. De precieze reden van deze stijging is, volgens veel analisten, een combinatie van veel verschillende factoren. Een bepaalde analist denkt echter dat het voornamelijk te maken heeft met de recente sprong van PayPal in de cryptocurrency-markt.

In een recente Medium-post, gepubliceerd op 20 november, vergeleek het durfkapitaalbedrijf Pantera Capital de aanhoudende bullmarkt met de laatste keer dat de Bitcoin koers $18.000 uitkwam, wat ongeveer 3 jaar geleden gebeurde.

Het bedrijf gaf aan dat de betalingsgigant PayPal het een stuk makkelijker gemaakt heeft voor miljoenen gebruikers om Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC) te kopen. Het is namelijk zo dat Amerikaanse gebruikers van PayPal nu tot $20.000 aan cryptocurrencies kunnen kopen op het platform. Daarnaast maakt het bedrijf het mogelijk om cryptocurrencies vast te houden en te verkopen.

In het bericht zei het bedrijf het volgende:

“Vroeger was de frictie om Bitcoin te kopen behoorlijk zwaar.”

De CEO van Pantera Capital, Dan Pantera, ging verder met:

“BOOM! De resultaten zijn al duidelijk. Toen PayPal live ging, begon het volume te exploderen.”

Pantera beweert dat PayPal al bijna 70% van de nieuwe voorraad van Bitcoins koopt, en dat het samen met Square’s Cash App verantwoordelijk is voor de aankoop van ongeveer 100% van alle nieuwe Bitcoins.

Het Bitcoin-netwerk geeft nieuwe BTC uit volgens een vast en vooraf bepaald schema. Na de halvering van dit jaar worden er slechts 6,25 nieuwe BTC’s elke 10 minuten gedolven, een aantal dat elke vier jaar zal blijven dalen totdat alle 21 miljoen BTC’s in omloop zijn.

Het artikel van Pantera draait om het idee dat, naarmate het aanbod van BTC afneemt als gevolg van lagere beloningen, de vraag natuurlijk toeneemt, wat leidt tot een prijsstijging. Het artikel gaf het volgende aan:

“Wanneer andere, grotere financiële instellingen het voorbeeld van [PayPal] volgen, zal de aanbodschaarste nog onevenwichtiger worden. De enige manier waarop vraag en aanbod in evenwicht zijn, is tegen een hogere prijs.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN