Bitcoin Goud

BlackRock Inc. CIO denkt dat Bitcoin goud kan gaan vervangen

In een CNBC-interview zei Rick Rieder – de investeringsmanager bij de grote Amerikaanse investeringsfirma BlackRock Inc. – dat Bitcoin (BTC) functioneler is dan goud.

Rieder sprak zijn optimisme uit over investeringen in opkomende markten, gezien de lage rente in de VS en Biden’s presidentschap, waardoor een gematigd mondiaal beleid mogelijk is. Hij gaf aan dat Bitcoin precies in deze categorie past.

De BlackRock CIO voegde er aan toe dat de “ontvankelijkheid” van digitale middelen en technologie onder millennials hoog is. Bovendien dragen de centrale banken die nadenken over CBDC’s bij aan het verhaal. Reider ging verder met:

“Ik denk dat cryptocurrencies er zijn om te blijven.”

Tot slot sprak de CIO van BlackRock over de propositie van Bitcoin als concurrent van goud:

“Denk ik dat het een duurzaam mechanisme is dat in grote mate de plaats van goud zal innemen? Ja, dat doe ik, want het is zo veel functioneler dan een goudstaaf door te geven.”

Hoewel BlackRock Inc. momenteel geen Bitcoin in zijn portfolio heeft, is het toch goed om te horen dat de CIO van het bedrijf zo positief denkt over de nummer één cryptocurrency. Het lijkt hierdoor alleen een kwestie van tijd, voordat het bedrijf overgaat naar het aankopen van Bitcoin.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN