Bitcoin

Derde rijkste man van Mexico zit voor 10% in Bitcoin

De prijs van Bitcoin (BTC) is sinds gisteren met meer dan $1.500 gestegen en bereikte $18.425 op Coinbase, een stijging van 157% sinds het begin van het jaar. De koningsmunt daalde echter weer snel onder de $18.000, voordat het zich weer herstelde.

Door deze flinke stijging sinds het begin van het jaar, in combinatie met de aanhoudende economische onzekerheid vanwege de COVID-19-pandemie, heeft de koningsmunt verschillende grote investeerders aan weten te trekken. Zo plaatsten wij eerder deze week al een bericht waarin duidelijk werd dat de oprichter van het grote Amerikaanse softwarebedrijf Intercom, Eoghan McCabe, ook een Bitcoin-supporter geworden is. Nu is er echter een andere whale bij gekomen...

Ricardo Salinas Pleigo is ook Bitcoin-supporter geworden

De nieuwe Bitcoin-supporter is de derde rijkste man van Mexico, genaamd Ricardo Salinas Pliego. Hij heeft aangegeven dat hij gelooft in Bitcoin en heeft onthuld dat hij 10% van zijn geld in de koningsmunt heeft geïnvesteerd.

Met een nettowaarde van $13,2 miljard is Pliego eigenaar van het grootste mediaconglomeraat in Mexico en staat het op de 110e plaats van de rijkste mannen ter wereld.

De miljardair deelde een video, die was gemaakt in “een Latijns land”, waarin weergegeven wordt dat banken vuilniszakken met papiergeld in een afvalcontainer gooien. Hij stelde dat “papiergeld niets waard is”, en voegde eraan toe:

“Daarom is het altijd goed om onze beleggingsportefeuille te diversifiëren.”

De geposte video lijkt te laten zien dat zakken met Venezolaanse bolivars worden weggegooid, waaronder 10.000 bolivar-bankbiljetten die zijn uitgegeven in 2016 en 2017.

Pliego tweette daarnaast ook een aanbeveling voor het boek “The Bitcoin Pattern”, met de bewering dat “Bitcoin de burger beschermt tegen onteigening van de overheid”, waarna hij zijn Bitcoin aankoop bekendmaakte. Hij tweette:

“Vandaag raad ik THE BITCOIN PATTERN aan, dit boek is het beste en het belangrijkste [boek] om Bitcoin te begrijpen. Bitcoin beschermt de burger tegen onteigening van de overheid. Veel mensen vragen me of ik Bitcoins heb, JA. Ik heb 10% van mijn portfolio er in belegd.”

De cryptogemeenschap reageerde positief op het nieuws dat de 166e rijkste burger ter wereld aanzienlijk in Bitcoin heeft geïnvesteerd, waarbij Dan Held van Kraken verkondigde:

“De institutionele kudde is op hol geslagen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN