Ethereum koers

Vitalik Buterin verkocht vijf jaar geleden 500.000 ETH voor $0,99 per stuk aan Mike Novogratz

De bekende CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, heeft onlangs aangegeven dat hij vijf jaar geleden 500.000 Ether (ETH) gekocht had van de medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin. Hij gaf aan dat hij toendertijd een premium prijs betaalde voor de munten van $0,98 – $0,99 per ETH.

Dit is achter natuurlijk een fantastische investering geweest van Novogratz, aangezien de Ethereum koers momenteel op $465 staat. Novogratz gaf echter ook aan, in een interview met Nugget News, dat hij een onbekend aantal ETH verkocht heeft voor $1.200 per munt. Hoe dan ook, zou de totale hoeveelheid (500.000 ETH) vandaag de dag ongeveer $232 miljoen waard zijn.

Novogratz zei het volgende:

“Ether handelde voor ongeveer 95 cent, het was toen niet gemakkelijk om te kopen. Er waren enkele beurzen, maar het was illegaal als je een New Yorker bent om het bij een beurs te kopen, omdat je het alleen kon kopen bij gereguleerde beurzen.”

De CEO herinnert zich dat de verkoop hoger was dan de toenmalige marktprijs van ETH en dat de uiteindelijke prijs werd verhoogd vlak voordat hij Buterin de hand schudde over de deal. Hij zei:

“Dus, mijn eerste Ether, kocht ik [het] bij Vitalik. Ik belde hem op, ik ontmoette hem een ​​keer, tijdens het diner, hij herinnerde zich me maar kende me niet … maar ze dachten dat het goed was voor de gemeenschap dat een Wall Street-man het zou kopen, dus kocht ik een half miljoen Ether voor 99 cent, of misschien tegen 98 cent. Hij veranderde de prijs voor mij op het laatste moment van 98 naar 99 omdat ik te lang had gewacht en de prijs omhoog ging.”

Tegenwoordig bevat de openbaar bekende ETH-portemonnee van Buterin 333.348 ETH (155 miljoen USD).

Novogratz ging verder met:

“En toen begon ik het jaar daaropvolgend in januari een kantoor, een family office, en nam ik mezelf serieuzer: wauw, dat crypto-gedoe wordt echt. Ik had het geluk om al rijk te zijn, en als je al rijk bent en je koopt een hoop van iets dat werkt, heb je niet die enorme behoefte om te verkopen. Ik heb er natuurlijk wel al wat verkocht.”

Hoewel hij een niet-gespecificeerd deel van de gekochte crypto heeft verkocht, gelooft hij dat hij erin geslaagd is een flinke winst te maken op de transactie van 2015:

“Ik verkocht eigenlijk een deel van mijn oorspronkelijke aankopen van één dollar voor twaalfhonderd [dollar per ETH] en ik dacht bij mezelf … [dat] ik niet veel andere [dergelijke] dingen in het leven kan bedenken die zo’n hoog rendement hebben opgeleverd, want een tien voor één is een grote handel, honderd tegen één is een grote handel, maar duizend tegen één?”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN