fan token

Fantasy sports zullen de nieuwe hype in de crypto-markt zijn

De cryptocurrency-markt heeft de afgelopen jaren al verschillende ‘hypes’ gekend. In 2017 waren bijvoorbeeld ICO’s erg populair en elke ICO haalde miljoenen dollars op. In 2020 is gedecentraliseerde finance (DeFi) erg populair geworden en verschillende projecten hebben astronomische winsten weten te boeken. Het is nu echter wachten op de nieuwe hype in de crypto-markt, maar het onderzoeksbureau Messari denkt te weten wat de nieuwe rage gaat zijn.

Omdat ‘digitaal native’ ecosystemen, zoals e-sports, synergetisch blijven werken met blockchain-technologie, kunnen industrieën zoals fantasy sports worden voorbereid op massale acceptatie, aldus Messari.

Wat zijn fantasy sports?

In tegenstelling tot traditionele sportweddenschappen, waarbij deelnemers wedden op de uitkomst van een spel, is wedden op fantasy sports wanneer je een fantasy team samenstelt en het tegen tegenstanders opneemt voor een geldprijs.

Op blockchain gebaseerde applicaties kunnen vervolgens worden gebruikt als basis voor digitale eigendommen en het genereren van inkomsten, waarbij platforms zoals Ethereum (ETH) een ​​hoog niveau van vertrouwen bieden. Het gevaar van blockchain op dit moment is echter, zegt Messari, een slechte gebruikerservaring, want als je je bezittingen verliest, zijn ze permanent verdwenen.

Fantasy spellen, die bovenop de blockchain zijn gebouwd, werken door non-fungible tokens (of NFT’s) te verkopen die ogenschijnlijk in waarde toenemen op basis van hoe de echte atleten presteren.

Waarom fantasy sports?

De noodzaak om de sportervaring te digitaliseren is van het grootste belang geworden nadat de verspreiding van COVID-19 heeft geleid tot een drastische vermindering van de inkomsten uit kijkers. Omdat grote bijeenkomsten binnen waarschijnlijk pas in 2022 terugkeren, is de branche op zoek naar nieuwe manieren om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten. Het einde van een federaal verbod op gokmarkten in de Verenigde Staten in 2018 biedt zo’n mogelijkheid.

In het nieuwe gepubliceerd rapport stelt onderzoeker Mason Nystrom dan ook dat fantasy sports, dankzij COVID-19, klaar zijn voor aanzienlijke groei. Hij is ook van mening dat op blockchain gebaseerde applicaties de betrokkenheid van fans in deze snelgroeiende markt kunnen vergroten. Nystrom zei het volgende:

“Terwijl het hoogtepunt van e-sports en crypto-netwerken wachten op verbeteringen in opkomende technologieën en 5G-connectiviteit, zijn op blockchain gebaseerde fantasy sports klaar voor acceptatie door de consument.”

Onder verwijzing naar een PwC-onderzoek, zegt Nystrom dat weddenschappen en fantasy sports naar verwachting de komende drie tot vijf jaar met 7,2% zullen groeien. Dit kan veel goeds voorspellen voor het segment, aangezien 75% van de mensen die op traditionele sporten wedden, ook actief zijn in fantasy sports, blijkt uit een onderzoek uit 2018.

Welke platformen zijn er actief in fantasy sports?

De top drie platformen die zich concentreren op crypto-fantasy-sports – Sorare, MLB Champions en NBA Top Shot – hebben al meer dan $10 miljoen aan verkopen verzameld. Sorare en MLB Champions zijn gebouwd op Ethereum, terwijl NBA Top Shot zich op de Flow-blockchain bevindt.

Hoewel er momenteel honderden NFT-middelen worden bijgehouden door sites zoals OpenSea, heeft de overgrote meerderheid niet-bestaande of extreem lage volumes. Dit kan echter, als we Messari moeten geloven, snel gaan veranderen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN