Binance Trust Wallet

De top 10 zal er, op Bitcoin en Ethereum na, over vijf jaar heel anders uitzien, aldus analisten

De cryptocurrency-markt is in de afgelopen jaren flink veranderd. Zo ziet de top 10 er een stuk anders uit dan in 2017. Er zijn echter twee constante munten in de top 10 die de afgelopen jaren onveranderd zijn gebleven qua stand, namelijk Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). In feite blijven de twee cryptocurrencies de twee hoogste posities van de markt behouden en, volgens Mike Novogratz, zal dit de komende jaren ook wel zo blijven.

De andere cryptocurrencies zullen echter volgens de bekende Bitcoin-bull van plekken blijven veranderen. De vraag is echter: hoe zal de markt er volgend jaar uitzien? Welke cryptocurrencies zullen uiteindelijk flink gaan stijgen (moonen)? Welke cryptocurrencies zullen de boot missen? Welnu, nogal wat handelaren en analisten lijken hier een idee over te hebben, waaronder de prominente investeerder Arthur, die onlangs een lijst met cryptocurrencies deelde waarvan hij verwacht dat ze eind 2021 in de top 10 zullen staan.

Hij tweette het volgende:

Waarom zullen sommige het wel of niet halen?

De bovenstaande lijst is interessant te noemen, aangezien het erop wijst dat oudere cryptocurrencies zoals EOS en Monero eindelijk weer in de top 10 terecht zullen komen. De vraag is echter, waarom zullen sommige cryptocurrencies wel of juist niet in de top 10 terechtkomen?

Mike Novogratz had hier wel een verklaring voor. Hij zei dat de groei van deze cryptocurrencies grotendeels neer komt op de communities die deze individuele projecten hebben. Hoe groter de community, hoe groter de kans dat het in de top 10 terecht zal komen.

Bitcoin heeft ongetwijfeld de grootste aanhang, maar wat interessant is, is het feit dat het de laatste tijd hard is gestegen omdat enorme institutionele beleggers besloten hebben om in de koningsmunt te stappen.

Een voorbeeld van een altcoin die om niet heel specifieke redenen een aanzienlijke gemeenschap heeft, is misschien Dogecoin. Tegenwoordig is Dogecoin honderden miljoenen dollars waard, vermoedelijk dankzij deze steun van de gemeenschap. Dit betekent echter niet dat Novogratz optimistisch is over de toekomst van dit soort alts. Hij zei het volgende:

“Ik zie ze niet groeien, ik zie ze allemaal langzaam krimpen.”

In plaats daarvan zei hij dat hij waarde ziet in UNI en YFI en hij vergeleek ze met synthetische aandelen. Hij voegde hier aan toe dat er dividenden zijn en een gemeenschap, samen met bestuursmechanismen, om het dividend te veranderen.

Al met al, zal de top 10 er, volgens Novogratz, over vijf jaar, heel anders uitzien. Hij zei dat behalve BTC en ETH, geen van de huidige top 10 munten deze plekken nog zullen vervullen.

Wat denken jullie? Welke munten zien jullie over vijf jaar in de top 10? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN