Craig Wright Satoshi Nakamoto

Blockchain-berichten mogen niet worden voorgelezen in de zaak tegen Craig Wright

Craig Wright heeft zijn motie goedgekeurd zien worden die voorkomt dat Andreas Antonopoulos, een bekende Bitcoin-auteur, de inhoud voor mag lezen van 145 berichten – ondertekend door blockchain-adressen – die beweren dat Wright een fraudeur is.

Een van de berichten gaf het volgende aan:

“Craig Steven Wright is een leugenaar en een fraudeur. Hij heeft niet de sleutels die worden gebruikt om dit bericht te ondertekenen. We zijn allemaal Satoshi.”

De berichten in kwestie zijn ondertekend door blockchain-adressen waarvan Wright beweert de eigenaar te zijn. Dit houdt in dat Wright niet de sleutels van die adressen heeft. De rechtbank oordeelde echter dat deze specifieke berichten te schadelijk zijn om door de jury te worden gehoord.

De gerechtelijke documenten gaven het volgende aan:

“Met betrekking tot het Bitcoin-bericht van 4 mei 2019 is de rechtbank het echter met de beklaagde eens dat het bericht zelf een achterdeurpoging is om het karakter van de verdachte aan te vallen voor waarheidsgetrouwheid.”

De beslissing komt wanneer Wright en de familie Kleiman proberen elkaars experts te beletten tijdens het proces te spreken. Dit is de laatste fase in de miljardenzaak van de familie van de overleden Dave Kleiman tegen Craig Wright. De familie Kleiman beschuldigt Wright ervan naar verluidt miljarden dollars aan Bitcoin (BTC) te hebben verduisterd via een samenwerking met de Dave Kleiman. Wright ontkent die beweringen.

De familie Kleiman probeert vier experts te laten spreken. Wright heeft hier bezwaar op ingediend omdat hun mening in tegenspraak is met het bewijs dat Wright zelf eerder in de zaak heeft aangevoerd.

Aan de andere kant probeert Wright de meningen uit te sluiten van vijf experts die namens de Kleiman-familie spreken, waaronder Andreas Antonopoulos, auteur van het populaire Bitcoin-boek “Mastering Bitcoin”.

Wright heeft ook de getuigenis van Antonopoulos over de openbare communicatie van de pseudonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto enigszins beperkt. Het Hof heeft – gedeeltelijk – Wright’s motie toegewezen, aangezien de getuigenis van Antonopoulos nu zal worden aangemerkt als een mening.

De gerechtelijke documenten gaven hier het volgende over aan:

“Hoewel het de heer Antonopoulos is toegestaan ​​om te getuigen over Satoshi’s openbare communicatie en de e-mails die historisch geassocieerd zijn met Satoshi Nakamoto, moet een werkelijke mening verband houden met een dergelijke getuigenis.”

Wright kwam echter te kort met een derde en laatste poging om de invloed van Antonopoulos op het proces te beperken. De rechtbank was het niet eens met Wright dat Antonopoulos niet bevoegd is om te getuigen over Bitcoin koers of over Bitcoin-forks.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN