Wat is AMLD5

Bitcoin Meester nu ook goedgekeurd door de Nederlandsche Bank

Na de aankondigingen van Bitvavo, Litebit, Anycoindirect, Coinmerce, BLOX en AMDAX, heeft de bekende cryptocurrency-broker Bitcoin Meester (ook wel bekend als Coin Meester B.V.) nu ook zijn goedkeuring vanuit de Nederlandsche Bank in de pocket!

In het persbericht zei de broker het volgende:

“Coin Meester B.V. kondigt vandaag aan dat zij als crypto bedrijf door de Nederlandsche Bank (DNB) is geregistreerd. Door de registratie mag Bitcoin Meester crypto transacties uitvoeren en cryptovaluta opslaan in wallets.”

Nieuwe crypto wetgeving

Sinds 21 mei van dit jaar hanteert de Nederlandse overheid de nieuwe wetgeving rondom cryptoregulering. Door de nieuwe regels zijn alle cryptobedrijven in het land verplicht om zich te registreren bij de Nederlandsche Bank.

De nieuwe wet is gebaseerd op de Europese richtlijn AMLD5 en houdt in dat ook cryptobedrijven onder de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) valt.

Bitcoin Meester weet de Nederlandsche Bank te overtuigen

Deze aanvraag werd tot nu toe door 53 cryptobedrijven ingediend, echter vielen er al snel een aantal af, waardoor de teller op 38 kwam te staan. Bitcoin Meester zette echter het proces door en wist een goedkeuring binnen te slepen. Het bedrijf zei het volgende hierover:

“De registratie is de bevestiging dat Bitcoin Meester aan alle door de DNB gestelde normen voldoet en haar activiteiten mag voortzetten.”

Mitchell Zandwijken, CEO bij Bitcoin Meester, is uiteraard blij met de registratie. Hij zei het volgende:

“Met het grootste aanbod aan cryptovaluta in Nederland was het geen eenvoudige opgave alle benodigde informatie in kaart te brengen voor de DNB. Dat dit gelukt is is niet alleen een mooie en belangrijke stap voor Bitcoin Meester, maar ook voor de verdere groei, adoptie en validatie van de cryptomarkt.”

Het bedrijf sloot af met aangeven dat de registratie enerzijds voor meer volwassenheid en professionaliteit in de crypto sector zorgt en dat het anderzijds naadloos aansluit bij de groei- en ontwikkelingsplannen van Bitcoin Meester voor de komende jaren.

Heb je nog geen account op Bitcoin Meester? Klik dan hier om jezelf aan te melden!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN