Bitcoin koers

Bitcoin koers van $20.000 komt steeds dichterbij en dit is waarom!

De Bitcoin koers heeft gisteren een nieuw jaarlijks hoogtepunt bereikt van $16.857. Analisten zijn optimistisch en suggereren door deze uitbraak dat Bitcoin (BTC) op korte termijn een grotere stijging kan doormaken. Er zijn verschillende redenen waarom analisten een langdurige opwaartse trend verwachten.

Ten eerste ontdekte de cryptogemeenschap dat Thomas Fitzpatrick, een algemeen directeur van de gigantische multinationale bank Citibank, waarin hij beweert dat de Bitcoin koers in december 2021 meer dan $300.000 zou kunnen bedragen. Fitzpatrick is 22 jaar werkzaam geweest als Global Head van Citibank’s G10 Forex-bedrijfsafdeling, genaamd Citi FX Technicals. Naast het analyseren van de valutamarkt, onderzocht hij recentelijk de prestaties van goud en Bitcoin.

Ook de mede-oprichter en CEO van Gemini exchange Tyler Winklevoss is dit nieuws niet ontgaan en hij plaatste de volgende tweet:

“CitiBank-rapport voorspelt #Bitcoin koers van 318K in december 2021. Zet je schrap!”

Bitcoin kan marktkapitalisatie van $1 biljoen behalen

Ten tweede zag de crypto community dat Bloombergs senior strateeg Mike McGlone gelooft dat een Bitcoin marktkapitalisatie van $1 biljoen haalbaar is, als de Bitcoin koers de all time high van $20.000 terugvordert. De marktwaarde van Bitcoin is nu om en nabij $300 miljard en volgens de McGlone is de $20.000 nu de grootste barrière voor het behalen van deze marktkapitalisatie. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“$20.000 #Bitcoin is de belangrijkste hindernis voor $1 biljoen marktkapitalisatie – De digitale versie van #goud, maar met een beperkter aanbod en een geschiedenis van het toevoegen van nullen, lijkt zich in een vroege fase van prijsontdekking te bevinden en kan zijn opmars gewoon voortzetten in 2021. De reguliere acceptatie neemt toe.”

Bitcoin

Dat McGlone opmerkt dat de reguliere acceptatie van Bitcoin toeneemt zien we terug in het feit dat beursgenoteerde bedrijven zoals Square, die onlangs een investering van $50 miljoen in Bitcoin aankondigde, steeds meer in BTC gaan investeren. Maar natuurlijk ook het grote nieuws dat PayPal officieel Bitcoin aan zijn gebruikers gaat aanbieden. Volgens de senior strateeg heeft dit soort nieuws bijgedragen aan de huidige bullish trend en is dit precies wat de cryptocurrency nodig heeft om de prijsdrempel van $20.000 te doorbreken.

Analist: na $17.149 staat er niet veel meer in de weg

Cryptocurrency analist Josh Rager merkte op 12 november al op dat het belangrijk is om de resistance levels in de gaten te houden waarmee Bitcoin in 2017, tijdens de rally, te maken heeft gehad. Bij deze levels zou BTC namelijk een afwijzing kunnen krijgen. Volgens hem staat er na $17.149 staat er niet veel meer in de weg om richting de $19.000+ te stijgen. Hij plaatste de volgende grafiek en zei:

“Houd deze belangrijke Bitcoin-prijsniveaus (dagelijks / wekelijks) in de gaten vanaf de hoogtepunten van 2017-2018. Ze zouden waarschijnlijk kunnen afwijzen voordat ze hoger gaan. Maar na $17.149 staat er niet veel meer in de weg voor $19.000+.”

We spraken ook met de mannen van CryptoCoinTalk en vroegen om hun visie op de Bitcoin koers.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN