Cryptocurrencies veilige haven

Grayscale beheert bijna $10 miljard voor institutionele klanten

De in New York gevestigde investeringsmaatschappij die een focus heeft op de cryptocurrency-markt, Grayscale Investments, beheert bijna $10 miljard aan cryptocurrencies voor zijn institutionele klanten.

Het bedrijf biedt geaccrediteerde beleggers de mogelijkheid om te beleggen in aandelenindexen, die worden ondersteund door cryptocurrencies. Hun meest populaire product is de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), goed voor meer dan 80%. Grayscale biedt echter ook andere fondsen aan. Zo is het, naast Bitcoin (BTC), ook actief in Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Ethereum Classic (ETC), Zcash (ZEC), XRP, Stellar Lumens (XLM) en Horizen (ZEN).

Afgezien van al deze individuele producten, biedt het team ook een naar marktkapitalisatie gewogen fonds genaamd Grayscale Digital Large Cap Fund (GDLC). Dit fonds bestaat momenteel uit Bitcoin, Ethereum, XRP, Bitcoin Cash en Litecoin.

Het populairste product, GBTC, is goed voor $8,23 miljard, waardoor het hun meest populaire product is. De Grayscale Ethereum Trust (ETHE) komt op de tweede plaats met een totaal beheerd vermogen van $1,2 miljard. GDLC is het op twee na populairste product van Grayscale, met een beheerd vermogen van $138 miljoen.

Het bedrijf heeft de afgelopen tijd stappen blijven maken om meer institutionele investeerders aan te trekken. Zo werd op 11 november bekend dat het $115 miljoen binnengehaald had. Grayscale heeft ook verklaard dat het Grayscale-team in één week tijd $262 miljoen heeft toegevoegd, de grootste instroom van investeerders in de geschiedenis van het bedrijf.

Al deze positieve berichten vanuit Grayscale laten zien dat de institutionele interesse in Bitcoin en andere cryptocurrencies nu echter van start is gegaan. Het bedrijf heeft dit jaar al geweldige stappen weten te zetten en het ziet er niet naar uit dat het af aan het remmen is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN