XRP koers

CEO van Ripple legt uit waarom XRP ondermaats gepresteerd heeft

In de nieuwste aflevering van The Scoop, een podcast dat gemaakt wordt door het nieuwsplatform The Block, was de CEO van het welbekende cryptocurrency-project Ripple, Brad Garlinghouse, te gast. Tijdens de podcast ging Garlinghouse dieper in op 2020 tot nu toe en hoe de regelgevende onzekerheid omtrent XRP een negatieve invloed op het bedrijf heeft.

Over het eerste topic zei de CEO van Ripple het volgende:

“We zullen dit jaar niet zo snel groeien als we dachten. We krijgen echter nog steeds twee financiële productiecontracten per week.”

Over het tweede onderwerp zei Garlinghouse het volgende:

“Inderdaad, het digitale activa- en betalingssysteem heeft dit jaar enkele dagen meegemaakt waarin de XRP-liquiditeit op Bitso die van BTC overschreed. Maar toch heeft een ondoorzichtige regelgevende atmosfeer ervoor gezorgd dat Ripple zijn potentieel niet kon bereiken.”

Volgens Garlinghouse is er in dit regelgevingsklimaat geen “gelijk speelveld” voor alle digitale activa, en zei:

“Bitcoin was de enige met een vrijbrief. Dit creëert een sfeer waarin activa zonder duidelijkheid ondermaats presteren.”

De regelgevende onzekerheid is ook, naar verluidt, één van de belangrijkste reden waarom de in San Fransisco gevestigde organisatie er serieus over nadenkt om zijn activiteiten te verplaatsen naar een cryptovriendelijker land. Deze week plaatsten wij nog een artikel waarin aangegeven werd dat Ripple een kantoor heeft opgezet in het Dubai International Financial Centre (DIFC), een mega financiële hub in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) met een eigen gerechtelijk systeem en regelgevend kader. Het is ook een belastingvrije regio die geen beperkingen stelt aan buitenlanders.

Ben je benieuwd naar wat er nog meer gezegd is tijdens de podcast? Bekijk de volledige aflevering dan hier!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN