Blockchain

Bank of England gaat banken niet beschermen tegen de mogelijke impact van digitale valuta’s

Jon Cunliffe, vice-gouverneur van de Bank of England, heeft het idee dat de centrale bank commerciële banken moet beschermen tegen de mogelijke toekomstige impact van digitale valuta’s van tafel geveegd.

Volgens Reuters beweerde Cunliffe dat het de taak van de Bank of England is “niet om de bedrijfsmodellen van banken te beschermen”, en voegde eraan toe:

“Banken zullen zich moeten aanpassen. Het is onze taak ervoor te zorgen dat als de bedrijfsmodellen van banken veranderen, we de financiële en macro-economische gevolgen daarvan beheersen.”

Aangenomen wordt dat de digitale valuta’s vanuit centrale banken (CBDC’s) de potentie hebben om een ​​dramatische impact te hebben op de bereidheid van huishoudens om geld op traditionele bankrekeningen aan te houden, aangezien de fondsen zelfs kunnen worden opgeslagen in digitale portefeuilles die door centrale banken worden verstrekt.

Enkele van ‘s werelds grootste centrale banken, waaronder de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE), hebben gekeken naar de lancering van hun eigen digitale valuta’s, omdat deze kunnen helpen binnenlandse en internationale betalingen te vereenvoudigen. Eerder deze week gaf de president van de ECB zelfs aan dat ze denkt dat het een digitale euro gaat uitbrengen. Een precieze tijdlijn werd echter niet gegeven.

Het is echter China die momenteel de beste papieren heeft om als eerste grote economische macht een eigen CBDC uit te brengen. Het land is zelfs al begonnen met het testen van de CBDC, die overigens DC/EP genoemd wordt.

Aangenomen wordt dat het wijdverbreide gebruik van deze CBDC’s gevolgen zou kunnen hebben voor commerciële banken doordat ze een stabiele financieringsbron, zoals particuliere stortingen, zouden kunnen ontnemen. Volgens Cunliffe zou de politieke wereld meer aandacht moeten besteden aan CBDC’s en hun mogelijke implicaties. Hij werd als volgt geciteerd:

“Ze moeten vrij snel op de politieke agenda komen voordat de politieke kant ontdekt dat er ontwikkelingen zijn in de private sector die eigenlijk niet passen bij het beleid.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN