PayPal heeft een handelsvolume van $25 miljoen bereikt

De cryptocurrency-dienst van de Amerikaanse betalingsgigant PayPal is pas gelanceerd, echter is het handelsvolume nu al 85% van het handelsvolume wat Binance.US weet te behalen.

PayPal begon in oktober met het aanbieden van cryptocurrencies en heeft gisteren de wachtlijst opgeheven, waardoor cryptocurrencies beschikbaar werden voor alle in aanmerking komende klanten van PayPal in de Verenigde Staten. De betalingsgigant werkt samen met Paxos voor het initiatief.

Door deze ontwikkeling, is het dagelijkse volume op de itBit-beurs van Paxos gestegen van minder dan $5 miljoen in oktober tot bijna $25 miljoen in november. Hoewel het onduidelijk is of deze piek rechtstreeks verband houdt met het openen van zijn crypto-activiteiten door PayPal, zijn er weinig andere redenen te verzinnen die dit kunnen hebben veroorzaakt.

Ter vergelijking: het 24-uursvolume op Binance.US is bijna $30 miljoen. Desalniettemin is het dagelijkse handelsvolume op andere in de VS gevestigde beurzen zoals Kraken en Coinbase Pro nog een stuk hoger, die liggen namelijk rond de $500 miljoen.

Hoewel er nog genoeg terrein te winnen is voor de betalingsgingant, heeft het bedrijf, met een gebruikersbestand van 346 miljoen mensen wereldwijd, mogelijk het volgende niveau in de acceptatie van cryptocurrency ontgrendeld.

PayPal ondersteunt momenteel vier cryptocurrencies: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH), en is beperkt tot de VS. Het is echter wel van plan zijn diensten uit te breiden naar Europa en andere werelddelen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!