Argentinië Bitcoin

Nieuw wetsvoorstel zal cryptocurrencies erkennen als financiële activa in Argentinië

Nu Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies weer in populariteit aan het winnen zijn, is het voor regeringen zaak om zo snel mogelijk de markt te reguleren. Dit is ook het geval in Argentinië. Een Argentijnse wetgever zal dan ook naar verwachting een wetsvoorstel indienen in het parlement die cryptocurrencies een legale status geeft in het Zuid-Amerikaanse land. Het wetsvoorstel verwacht ook lay-outregels voor de crypto-industrie, die snel groeit te midden van chaos in de lokale economie.

Volgens de lokale nieuwswebsite iProUp zal Ignacio Torres, een lid van het Argentijnse parlement, het wetsvoorstel deze week presenteren. Het voorgestelde wetsvoorstel zou tot doel hebben “een alomvattend regelgevend kader te creëren dat van toepassing is op civiele en commerciële transacties en operaties van crypto-activa”, aldus het nieuwsplatform.

Door het nieuwe wetsvoorstel zouden cryptocurrencies eindelijk erkent worden als een betaalmiddel, spaargeld of investering. Het zou cryptocurrencies in Argentinië een juridische status geven en ze erkennen als een:

“Digitale representatie van waarde die blockchain-technologie gebruikt als een fundamentele infrastructuur en kan worden gebruikt als ruilmiddel, waardeopslag en rekeneenheid.”

De Argentijnse wetgever zei dat zijn bedoeling met het nieuwe wetsvoorstel is om digitale valuta te erkennen als financiële activa.

Ignacio Torres merkte verder op dat het betreurenswaardig is dat Argentinië achterloopt op andere landen wat betreft de regulering van digitale valuta. Dit ondanks het feit dat het Zuid-Amerikaanse land een snelgroeiend ecosysteem voor digitale valuta heeft. Het lokale nieuwsplatform schatte het aantal gebruikers van cryptocurrencies in Argentinië op 900.000.

Bij het opstellen van het wetsvoorstel hebben de wetgevers enkele van de meest vooraanstaande experts op het gebied van cryptocurrencies in Argentinië samengevoegd die inzicht in de industrie boden. Een daarvan is Efrain Barraza, de operations manager bij Athena Bitcoin, operator van digitale valuta. Barraza zei tegen het lokale nieuwsplatform dat het wetsvoorstel meer investeerders zal aantrekken omdat ze nu overheidsbescherming zullen hebben.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN