Satoshi Nakamoto

Identiteitsvraag van Satoshi Nakamoto is weer viral gegaan

De vraag over wie de anonieme maker van de nummer één cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie Bitcoin (BTC) is, is weer viral gegaan. Dit omdat een Reddit-thread de oude discussie weer deed herleven.

Een bericht waarin een schok werd uitgesproken over de verborgen identiteit van de oprichter van Bitcoin, werd uiteindelijk de voorpagina van de r/bitcoin-subreddit. De post over de oprichter van de munt bevatte veel opmerkingen waarin werd gevraagd naar de identiteit van de maker van Bitcoin.

Sommige gebruikers veronderstelden dat de overleden Hal Finney – de ontwikkelaar van Parabo Corporation, die de munt aanvankelijk ontving – de oprichter was. Sommige fans geloofden dat Mr. Finney alleen maar in het team achter de munt zat en niet de oprichter is.

In een opmerking stond dat het Mr. Finney zou moeten zijn omdat hij een buurman had die Satoshi Nakamoto heette. Gebruikers rechtvaardigden Mr. Finney als de maker van de munt omdat hij de diagnose progressieve laterale sclerose had gekregen, dus dat zou zijn inactiviteit ook meteen verklaren.

Een andere gebruiker suggereerde dat Nick Szabo de oprichter was, terwijl anderen Adam Back noemden als verantwoordelijk voor het creëren van crypto.

De reden waarom mensen denken dat Adam Back verantwoordelijk is voor het maken van de digitale munt, is vanwege een video van Barely Sociable, die wij tevens eerder op onze website geplaatst hebben. In deze video werden wat interessante parallellen getrokken tussen Adam Back en Satoshi Nakamoto.

Wie de maker van Bitcoin echter is, is nog steeds niet bekend, maar het blijft natuurlijk leuk om hierover te speculeren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN