Wanchain 5.0 WAN Bridges

Wanchain 5.0’s WAN Bridges – De nieuwe wereld van interoperabele DeFi mogelijk maken

Wat is Wanchain en waarom is cross-chain nodig?

Met de snelle opkomst van blockchain-technologie worden er ondertussen wereldwijd duizenden publieke en private blockchains gebruikt. Maar deze blockchains bestaan wel grotendeels geïsoleerd van elkaar want er is geen mogelijkheid om informatie of waarde met elkaar uit te wisselen. Dit werkt enorm beperkend op hun vermogen om de wereld te veranderen. Het doel van een cross-chain oplossing is om deze verschillende blockchains met elkaar te gaan verbinden, zoals een brug tussen eilanden. De video hieronder geeft een korte schets van wat Wanchain vooropgesteld heeft om te gaan doen:

Wanchain is fan van het gebruiken van het metafoor Wide Area Networks versus Local Area Networks (WAN vs LAN) bij de beschrijving van het indrukwekkende potentieel dat er zal vrijkomen wanneer de meest geïsoleerde van de blockchains en de waarde die daarachter zit zullen verbonden worden. In de vroege dagen van het internet werd kennis opgeslagen in lokale universiteits- en bibliotheeknetwerken. De komst van WAN, die al deze lokale netwerken met elkaar connecteerde en zo dat geweldige netwerk van kennis en data dat het internet vandaag is mogelijk maakte, ontketende een enorme golf van creativiteit, nieuwe ondernemingen, financiële mogelijkheden, zelfs geheel nieuwe culturen en manieren van leven. Het is van dit metafoor dat Wanchain zijn naam haalde – WAN+chain.

Wat WAN netwerken deden voor data en kennis, voorspelt Wanchain te zullen doen voor de gedecentraliseerde financiële applicatie (Decentralized Finance of DeFi) met hun cross-chaininfrastructuur.

Wanchain’s ultieme doel echter, is niet om enkel de verschillende blockchains en hun digitale activa met elkaar te verbinden, maar ook om de wereld van gedecentraliseerde financiën te verbinden met die van de traditionele financiële wereld. Deze nieuwe wereld waar waarde vrij vloeit van blockchain naar blockchain en tussen DeFi en traditionele financiële ecosystemen, en waar betrouwbare applicaties ontwikkeld kunnen worden die profiteren van alle verschillende interoperabele waarde. Wanchain gelooft dat deze stap voorwaarts even revolutionair zal zijn als de introductie van het wereldwijde web.

Hoe het fenomeen van “Value Islands” het potentieel van DeFi beperkt

In recente jaren is het onfortuinlijke fenomeen van “value islands” of waarde eilanden, gemeengoed geworden. Waarde eilanden referen naar de verschillende activa en applicaties die op verschillende blockchains actief zijn en niet gemakkelijk met andere chains kunnen verbinden. Het meest voor de hand liggende voorbeeld hiervan is natuurlijk het huidige DeFi ecosysteem op het Ethereum-netwerk. Alhoewel het waar is dat er een deel activa uit de traditionele economie en uit andere blockchains zij uitgegeven, dankzij een variëteit aan mechanismen en verschillende veiligheids- en niveau’s van decentralisatie, is het value-island probleem nog steeds erg prangend.

Het is maar een select gezelschap dat van elders uit zijn weg gevonden heeft naar Ethereum (ETH), waarvan vooral USD stablecoins en andere aan BTC gekoppelde of gesteunde munten de belangrijkste zijn. Naast deze weinigen zijn er amper anderen die hun weg gevonden hebben naar Ethereum. Het is daarenboven niet enkel moeilijk om waarde op het Ethereum eiland te krijgen. Het is minstens even moeilijk om het er terug af te krijgen. Er mogen dan tegenwoordig enkele experimentele oplossingen zijn om ETH naar andere chains over te brengen, geen enkele ervan is wijdverspreid of geaccepteerd. Activa ter waarde van miljarden dollars zitten gevangen op andere blockchains en het is hen onmogelijk mee te doen aan de recente DeFi boom op Ethereum.

Wanchain WAN Bridges

wanBridge – Wanchain’s gedecentraliseerde, universele oplossing voor betrouwbare, cross-chain waardeoverdracht zonder toestemming

Sinds de publicatie van de Wanchain whitepaper meer dan 3 jaar geleden, bleef hun focus liggen op het bouwen van infrastructuur voor cross-chain waardeoverdracht om nieuwe gedecentraliseerde financiële use-cases mogelijk te maken. Na jaren van intensief onderzoek en ontwikkeling, technische doorbraken en veel bloed, zweet en tranen, staat het Wanchain-team op het punt om het product te onthullen dat veel van de primaire doelen realiseert die in hun originele whitepaper werden uiteengezet – The wanBridge.

WAN Bridges

De introductie van wanBridge staat activa toe om vrij tussen verschillende heterogene blockchains te vloeien, ongeacht het ontbreken van gestandaardiseerde blockchain infrastructuur.

wanBridge ontwikkelingsgeschiedenis

In 2018 implementeerde Wanchain met succes een cross-chain waardeoverdracht dat BTC, ETH en ERC20 tokens toestond om heen en weer te bewegen tussen hun eigen chain en Wanchain. In 2019 integreerde Wanchain met EOS en stelde ze een universeel cross-chain framework protocol T-Bridge voor voor cross-chainintegratie met chains van consortia.

Wanchain 5.0 WAN Bridge

2020 bracht dan Wanchain 5.0 en de wanBridge voort. De WAN is een enorme stap voorwaarts van Wanchains eerdere cross-chain implementaties in praktisch elke belangrijke dimensie zoals decentralisatie, vertrouwen en veiligheid. De meest vooraanstaande van deze vooruitgangen is dat wanBridges universeel zijn, wat wil zeggen dat ze de overdracht van waarde in twee richtingen mogelijk maken tussen twee eender welke twee verschillende chains.

wanBridge is het kernprodcut van Wanchain 5.0 en is een grote upgrade vergeleken met ons vorige cross-chain mechanisme. Het is een betaalbare en schaalbare oplossing dat de waardeoverdracht van eigen activa en tokens mogelijk maakt tussen gelijk welke door middel van een brug met elkaar verbonden twee chains.

Ethereum overbruggen…en dan de wereld!

Omdat elk paar chains een eigen brug nodig heeft, zullen wanBridges één voor één worden opgezet na de lancering van Wanchain 5.0, van start gaand met de meest prominente publieke blockchains, om uiteindelijk uit te breiden naar een groter aantal populaire publieke blockchains. Vanzelfsprekend zal de eerste brug die wordt opgezet Wanchain en Ethereum verbinden. Over deze brug zullen dan Wanchain’s eigen WAN en WRC20 tokens zich vrijuit heen en terug tussen Wanchain en Ethereum kunnen verplaatsen. Hetzelfde geldt voor ETH en ERC20 tokens om zich vrijuit in twee richtingen tussen beide chains te kunnen bewegen.

Het kernmechanisme van cross-chain waardeoverdracht

Wanchain’s cross-chain benadering is om meerdere gedecentraliseerde wanBridges op te zetten, één om elk pair blockchains te verbinden. Deze aanpak staat ook toe dat sommige chains verbonden zullen zijn met verschillende anderen en als hubs zullen fungeren die waarde efficiënt tussen blockchains distribueren. Elke Wan Bridge heeft een Storeman Group die bestaat uit 21 Storeman Nodes (nodes die cross-chain waardeoverdracht beheren).

Wanchain 5.0 Hoogtepunten

  • wanBridges zijn Wanchain’s gedecentraliseerde, universele oplossing voor betrouwbare en toestemmingsloze waardeoverdracht.
  • BTC, EOS, WAN en anderen zullen naar Ethereum gebracht worden en Ethereum activa zullen naar Wanchain gebracht worden.
  • Het zal de eerste brug in twee richtingen worden tussen Ethereum en EOS.

Over Wanchain

Wanchain is de infrastructuur die de gedecentraliseerde financiële wereld verbindt. Wanchain’s live cross-blockchain oplossing is EVM (Earned Value Management) gebaseerd, heeft optionele private transacties en voorziet een gedecentraliseerd, toestemmingsloze en veilige benadering van interoperabiliteit. Wanchain heeft teams in China, de VS en andere teamleden wereldwijd in Azië, Afrika en Europa.

Wil je meer weten? Lees onze volledige review van Wanchain hier!

Website | Documentatie | TelegramTwitter | Newsbrief | Blockchain Explorer | Ontwikkelaars Portal

Disclaimer: Dit is een persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN