Bitcoin computerspel

Ray Dalio: Overheden zullen Bitcoin uiteindelijk verbieden

Volgens miljardair-investeerder Ray Dalio is Bitcoin (BTC) geen goed alternatief omdat overheden het uiteindelijk zullen verbieden. Dit zei Dalio in een interview met Yahoo Finance dat in het weekend geplaatst werd.

Hij ging verder met stellen dat de grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie ook problematisch is vanwege de vluchtigheid en het onvermogen om het aan alledaagse goederen uit te geven. Dalio – die ‘s werelds grootste hedgefonds, Bridgewater Associates, runt – zei dat hij in plaats daarvan verwacht dat de wereld zich steeds meer zal wenden tot digitale valuta’s vanuit de centrale bank (CBDC’s), zoals een gedigitaliseerde Amerikaanse dollar, euro of Chinese yuan. Hij zei het volgende:

“Theoretisch is [Bitcoin] goed, maar er zijn drie fundamentele zaken – een valuta moet een effectief ruilmiddel zijn, een waardeopslag, en de regeringen willen er controle over hebben. Ik kan vandaag mijn Bitcoin nog niet pakken en er gemakkelijk dingen mee kopen.”

Dalio zei ook dat Bitcoin “zo vluchtig” is, en dit verhindert dat het nuttig is als waardeopslag. Hij voegde er vervolgens aan toe dat regeringen Bitcoin uiteindelijk zullen “verbieden”. Hij ging verder met:

“En ze zullen [regeringen] alle tanden gebruiken die ze hebben om dat af te dwingen, ze zullen zeggen dat je geen Bitcoin kunt verhandelen, je mag het niet hebben. Omdat het dan een misdaad zou zijn, moet je overwegen of je een misdadiger wil zijn. Ze hebben eerder goud ook verboden. Ik zou Bitcoin niet verkiezen boven goud.”

Zijn opmerkingen komen op een moment dat institutionele beleggers meer interesse tonen in de cryptocurrency – wat volgens marktanalisten gedeeltelijk verantwoordelijk is voor de explosie van de Bitcoin koers.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Dalio Bitcoin bekritiseerde en goud prees. In januari zei de belegger dat de cryptocurrency te volatiel was, maar zei dat iedereen wat goud in zijn portefeuille zou moeten hebben. Hij toonde ook interesse in het Libra-project van Facebook.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN