Bitcoin koers analyse

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers heeft $16.000 doorbroken, maar wat nu?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vandaag zetten we opnieuw een nieuwe yearly high met de Bitcoin koers. We tikten de $16.160 aan en bereiken daarmee een prijs die we niet meer gezien hebben sinds begin januari 2018. Alts zijn nog altijd zeer zwak en dat komt doordat Bitcoin nog altijd niet echt in consolidatie ligt. Zo lang dat niet gebeurt is het ook nog niet heel interessant om naar altcoins te kijken. De Bitcoin koers speelt daar dus een belangrijke rol in en daarom gaan we vandaag kijken naar de charts.

Weekgrafiek Bitcoin koers

Zoals al vaker besproken hebben we de cruciale resistance rond de $11.489-$12.000 gebroken op de weekgrafiek. Dit is nog altijd een key level. Mochten we daar ooit terugkomen is dat voor ons een zeer interessant gebied om te kijken naar long posities. Gezien de sterke trend omhoog en de afwezigheid van grote pullbacks is het niet gek om ergens rond de huidige prijs of nog een stukje hoger een pullback te gaan maken. Op zoek gaan naar een swing long positie is dus niet interessant op dit moment. We zitten ten slotte vlak tegen wekelijkse resistance aan op $16.200.

Bitcoin koers weekgrafiek
Bron: TradingView

Daggrafiek Bitcoin koers

Op de daggrafiek is goed te zien hoe sterk we nog altijd aan het trenden zijn. En zo lang de marktstructuur van higher highs en higher lows intact blijft is er ook niet echt een reden om actief op zoek te gaan naar shorts. Daarvoor wil je eerst een breakdown zien, zodat je meer confirmatie hebt dat we ook daadwerkelijk omlaag gaan. Mochten we op de daggrafiek een pullback gaan zien richting de $11.628-$12.167 is dat een zeer interessant gebied om te kijken voor long instapmomenten. We hebben daar namelijk steun van zowel de vorige highs, een dagelijkse breaker en de 0.618 en de 0.705 fibonacci retracement levels.

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Als we een stukje verder inzoomen richting de 4-uur-grafiek zien we dat we boven de vorige highs zijn gesloten, maar een vrij lelijke bearish candle hebben neergezet. Ondanks dat lijken we nog niet gelijk omlaag te gaan bewegen. Het is op dit moment dus redelijk onduidelijk wat de Bitcoin koers wil gaan doen. Mochten we een beweging omlaag gaan zien gaan we waarschijnlijk de low rond $14.343 opzoeken. Mochten we dat niet houden is het $14.000 prijsgebied de eerstvolgende serieuze support zone. Mochten we vanaf hier omhoog uit gaan breken ligt er nog resistance op $16.200 en daarna is $18.860 een interessant resistance level die mogelijk nog enige vorm van resistance kan vormen.

Bitcoin koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, Bitcoin nog altijd sterk. Zit nu op een vrij cruciaal punt. Of we breken de resistance op $16.200 en gaan mogelijk de $18.860 opzoeken of we gaan een diepere pullback zien richting $14.000 en wellicht zelfs lager richting de $12.000. We zitten in een nieuwe bullmarkt, dus dergelijke dalingen zijn een unieke kans om weer meer Bitcoin te kunnen vergaren.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN