BlockFi gaat zijn diensten in Nederland lanceren

BlockFi, het Amerikaanse crypto-uitleenplatform, is van plan om in het eerste kwartaal van volgend jaar zijn retaildiensten in verschillende Europese landen te lanceren. De vice-president van het cryptobedrijf voor Europa en Azië, David Olsson, bevestigde deze stap in een artikel dat vandaag op The Block verscheen.

Het cryptobedrijf is naar verluidt al begonnen met het testen van zijn retailproducten in Italië en richt zich voor de lancering op nog twee andere landen, namelijk Zwitserland en ons eigen Nederland.

Olsson zei het volgende over deze stap:

“Het zijn markten die groot genoeg zijn dat het de moeite waard is om te betreden en de middelen aan het werk te zetten om daar grip te krijgen, en er is ook de regelgevende zekerheid dat ze meer pro-crypto zijn en dat het een stabiele regelgevende omgeving is.”

BlockFi lanceerde zijn dienst in maart 2019 en bood leningen aan aan diegenen die geïnteresseerd zijn in het lenen van crypto, beginnend bij $2.000, tot wel $100 miljoen, tegen Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en stablecoins. Bovendien biedt het rentedragende rekeningen voor cryptocurrencies, rente op de stortingen van cryptocurrencies en handelsdiensten.

BlockFi heeft ook een team in het Verenigd Koninkrijk, maar het bedrijf heeft zijn plannen om zijn diensten in het land aan te bieden, opgeschort. Hoewel de reden daarvoor niet duidelijk is, hintte Olsson naar het verbod van de Financial Conduct Authority (FCA) op cryptodivaten als één van de redenen achter het besluit.

Hoewel de diensten van BlockFi geen doelwit zijn van de Britse toezichthouder, wees Olsson erop dat de beslissing van de FCA de Britse crypto-industrie ingewikkeld maakte.

BlockFi haalde eerder dit jaar de krantenkoppen toen de startup $50 miljoen ophaalde in zijn Series C-financieringsronde onder leiding van vermogensbeheerder Morgan Creek Digital. De startup is goed gefinancierd en heeft tot nu toe meer dan $158 miljoen opgehaald, volgens Crunchbase.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!