FC Bayern München kondigt samenwerking aan met Sorare

De bekendste Duitse voetbalclub FC Bayern München heeft ook besloten om de wereld van blockchain te betreden. Het heeft namelijk aangekondigd dat het lid is geworden van het op Ethereum gebaseerde fantasy-voetbalspel Sorare.

Sorare telt al meer dan 100 deelnemende clubs, waaronder spraakmakende namen als Paris Saint-German, Juventus, PSG en Atletico Madrid. Nu heeft de grootste voetbalclub van de Bundesliga echter ook besloten om deel te nemen, wat uiteraard weer nieuwe gebruikers zal aantrekken voor Sorare.

Bij het aankondigen van zijn Sorare-deal aan zijn fans, merkte FC Bayern München op dat de 20 beste competities ter wereld nu beschikbaar zijn op het gamingplatform. Daarnaast gaf hij het volgende aan:

“Voetbalfans verzamelen al decennia fysieke kaarten. Nu kunnen ze beginnen met verzamelen in de digitale wereld met Sorare-kaarten. Elke kaart is uniek en wordt ondersteund door blockchain-technologie.”

Wat is Sorare?

Sorare is een fantasy football spel, waarbij spelers een virtueel team kopen, verkopen, verhandelen en beheren met digitale spelerskaarten. De game maakt gebruik van blockchain-technologie op basis van Ethereum (ETH) en is in 2018 ontwikkeld door Nicolas Julia en Adrien Montfort.

Sorare biedt spelers ook de kans om limited edition-kaarten te kopen en te verhandelen, waarvan de hogere score en waarde wordt bepaald door de real-life prestaties van spelers in de voetbalcompetities en hun zeldzaamheid als digitale verzamelobjecten.

Volgens Nonfungible, een ranking-site voor blockchain-games en uitgevers van verzamelbare, non-fungible tokens (NFT’s), stijgt Sorare langzaamaan in de ranglijsten en wint het aan populariteit bij de wereldwijde gaminggemeenschap. Zo staat het spel op het moment van schrijven op de derde plaats, met een wekelijks handelsvolume van ongeveer $244.000.

Sorare is tevens onlangs gelanceerd in de Verenigde Staten, waar het platform hoopt de markt van 60 miljoen Amerikaanse fantasy-sportspelers aan te kunnen boren en hun marktpositie te vergroten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!