Binance Amerikaanse burgers

Binance is begonnen met Amerikaanse burgers te blokkeren

‘S werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance is begonnen met het blokkeren van Amerikaanse burgers van zijn platform. Deze stap volgt een jaar nadat de beurs voor het eerst aankondigde dat het burgers uit het land niet meer zou bedienen.

Tot nu toe waren burgers uit de Verenigde Staten nog steeds in staat om toegang te krijgen tot het platform. De gebruiker hoefde alleen maar op “I’m not [American]” te klikken om een ​​account op Binance.com aan te maken. Op deze manier bleef het mogelijk om een ​​account aan te maken.

Heb je nog geen account op Binance? Maak dan nu een account aan en ontvang 10% handelskorting!

Binance stuurt nu echter emails naar de bewoners uit de VS op basis van hun IP-adressen, in wat een belangrijke stap lijkt te zijn in de handhaving van de eerder aangekondigde blokkade van dergelijke gebruikers. Een van die emails luidt als volgt:

“We hebben vastgesteld dat uw account mogelijk is gekoppeld aan de VS vanwege een IP-adres waarmee u in het verleden verbinding hebt gemaakt. In overeenstemming met wettelijke vereisten kunnen we geen diensten verlenen aan Amerikaanse staatsburgers of inwoners.”

De email ging verder met:

“Als u een Amerikaans staatsburger of ingezetene bent, moet u uw activa binnen 90 dagen van uw rekening overboeken. U kunt overwegen om Binance U.S. of andere Amerikaanse platforms te gebruiken.”

Een lid van het klantenondersteuningsteam van Binance vertelde The Block dat “zodra ons systeem de toegang tot het account detecteert of de factoren die in de e-mail worden genoemd, binnen het account worden gedetecteerd, de volgende emailmelding naar de gebruikers wordt verzonden.”

De VS treedt op tegen cryptocurrency-beurzen

De zet van Binance komt kort nadat de Amerikaanse regering dubbele rechtszaken aangespannen heeft tegen cryptoderivatenbeurs BitMEX.

De Amerikaanse ministerie van Justitie en de Commodity Futures Trading Commission hebben BitMEX en zijn oprichters onlangs aangeklaagd voor het overtreden van onder meer de KYC- en anti-witwasregelgeving.

Daarnaast zal BitMEX-rivaal Deribit ook eisen dat alle gebruikers vóór het einde van dit jaar worden geverifieerd. Tevens blokkeert Deribit al inwoners van de VS op basis van IP-adressen.

Binance zelf lijkt ook op de radar van toezichthouders te staan. In september publiceerde de Financial Action Task Force (FATF) een rapport, waarin werd gesuggereerd dat Binance jarenlang het hart van zijn activiteiten van plaats naar plaats heeft verschoven om regelgevingen te omzeilen.

Om de Amerikaanse markt toch te blijven bedienen heeft de beurs in september 2019 een speciale Amerikaanse tak, Binance.US, gelanceerd. De volumes van deze Amerikaanse variant zijn echter niet te vergelijken met het primaire platform van het bedrijf.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN