Bitcoin

Bekende econoom noemt Bitcoin geen valuta maar wel een waardeopslag

De bekende econoom Nouriel “Dr. Doom” Roubini stelt de schaalbaarheid en veiligheid van Bitcoin (BTC) in twijfel, maar erkent dat de cryptocurrency een waardeopslag kan zijn. Dit zei hij in een interview met Yahoo Finance-correspondent Julia La Roche.

De beroemde econoom, die crypto de “moeder of vader van alle zwendel en bubbels” heeft genoemd, gaf in het interview aan dat Bitcoin toch als een opslag van waarde zou kunnen dienen. Hij gaf aan dat Bitcoin, in tegenstelling tot duizenden andere cryptocurrencies, op zijn minst een algoritme heeft dat het aanbod controleert en voorkomt dat het in waarde daalt. Hij ging zei het volgende:

“Het is misschien een gedeeltelijke opslag van waarde, want in tegenstelling tot duizenden andere [cryptocurrencies] die ik‘ shitcoins’ noem, kan het niet zo gemakkelijk worden verlaagd omdat er op zijn minst een algoritme is dat beslist hoeveel het aanbod van Bitcoin in de loop van de tijd stijgt. Omdat het voor de meeste van die andere letterlijk ad hoc gebeurt, worden ze sneller verlaagd dan wat de Fed momenteel aan het doen is.”

Ondanks zijn laatste evaluatie van de koningsmunt, zal Roubini Bitcoin nog steeds niet als een valuta bestempelen, wijzend op de vluchtigheid en het gebrek aan veiligheid en schaalbaarheid ervan als deal-breakers die zijn toegang tot de markt verhinderen.

“Ik heb erop gewezen dat cryptocurrency een verkeerde benaming is. Omdat iets pas een valuta kan zijn als het een rekeneenheid is. Niets is geprijsd in Bitcoin of een andere cryptocurrency. Je moet een enkele teller zijn en met zoveel tokens heb je geen enkele teller. Je moet een schaalbaar betaalmiddel zijn en met Bitcoin kun je maar vijf transacties per seconde doen. Met een Visa-netwerk kun je er 25.000 doen. En je moet een stabiele waardeopslag zijn die niet erg vluchtig is.”

Roubini zegt dat digitale valuta’s vanuit de centrale banken (CBDC’s) de toekomst zijn, niet Bitcoin. Hij verwacht dat CBDC’s binnenkort digitale betalingssystemen zullen verdringen en zelfs bankrekeningen en cryptocurrencies, zoals Bitcoin, overbodig zullen maken.

“En vergeet niet dat veel centrale banken, te beginnen met de Chinese, de Zweedse [en] zelfs de eurozone, beginnen na te denken over het creëren van een digitale valuta vanuit de centrale bank. Zodra je een digitale valuta vanuit de centrale bank hebt, kan iedereen een rekening bij de centrale bank gebruiken om betalingen te doen.

Dus je hebt niet alleen geen crypto nodig, je hebt zelfs Venmo niet nodig. Je hebt niet eens een bankrekening nodig. Je hebt de cheque niet eens nodig. En de grote revolutie die we de komende drie jaar gaan zien, worden digitale valuta’s vanuit de centrale banken. Ze zullen digitale betalingssystemen verdringen, of in de privesector, te beginnen met cryptocurrencies die niet echt valuta’s zijn.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN