ESMA

Regelgevers in de EU hebben het gemunt op gecodeerde applicaties en privacymunten

Regelgevers in de EU zijn bezig met het aanscherpen van de regelgeving omtrent privacymunten en gecodeerde applicaties, zoals WhatsApp en Signal. Dit volgens een conceptvoorstel dat op 6 november werd gepubliceerd en werd gerapporteerd door de Oostenrijkse radiozender FM4.

De ministerraad van de Europese Unie stelt voor om end-to-end-encryptie op apps te verwijderen. De ministerraad wordt gevormd door alle ministers van een regering, dus zonder eventuele staatssecretarissen of onderministers. De ministerraad bepaalt over regeringsbeleid en besluiten worden meestal door meerderheid genomen.

Wat de regelgevers willen doen, is criminele activiteiten binnen apps en de groeiende crypto-industrie voorkomen. Als de regelgeving wordt aangenomen, heeft dat een aanzienlijke impact op de privacy.

Het ontwerp benadrukt namelijk de noodzaak om elektronisch bewijsmateriaal te herzien om criminaliteit te voorkomen en tegelijkertijd de mensenrechten te beschermen.

Privacymunten

Onlangs zijn privacymunten ook onder de loep genomen. Europol bracht in oktober 2020 een cybercriminaliteitsrapport uit, waarin gedecentraliseerde markten en privacymunten als een belangrijke bedreiging werden aangemerkt.

Veel regeringen hebben te maken met het reguleren van cryptocurrencies. Overheden richten zich meestal op privacymunten omdat ze transacties kunnen verbergen en dus gebruikt kunnen worden door criminelen om hun anonimiteit veilig te stellen.

De wereld is bezig met het beperken van privacy

De EU is niet de enige die probeert te voorkomen dat versleuteling verantwoordelijk is voor misdaden. De G20 en vele andere organisaties rekenen op internationale samenwerking om criminele activiteiten tegen te gaan. Zo kondigde de Amerikaanse belastingdienst (IRS) eerder dit jaar een beloning van $625.000 dollar aan die uitgeloofd werd als iemand erin slaagt om het privacyprotocol van Monero (XMR) te doorbreken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN